Färger till din hall

Här får du färgtips och praktiska råd för din hall

Hallen eller bara gången är vanligtvis inte en plats där vi vistas så länge. Det är snarare ett genomgångsrum. Hallen är också det första rum som möter oss när vi kommer innanför dörren både hemma och hos andra.

Eftersom hallen ofta är fönsterlösa och mörk, många  väljer därför en vit nyans på väggarna. Men vitt trollar inte fram dagsljus. Så om du gärna väljer färger finns det ingen anledning att inte göra det i hallen också.

Kulörer 

  • Undvika de försiktiga ton i ton-effekterna i artificiellt ljus. Effekter där kulörerna ligger mycket nära varandra kräver nämligen stora mängder riktigt dagsljus. 
  • I artificiellt ljus är det bättre att satsa på en tydlig lösning som faktiskt bryter igenom de färgförvrängningar, som uppstår i artificiellt ljus. 
  • För att verkligen kunna bedöma en kulör behöver du se ett stort, ordentligt färgprov i rummet. Så låt det ta den tid det tar. Måla ett par färgprover innan du väljer.

Och rent praktiskt?

Hallen utsätts varje dag för stort slitage. Människor på väg, skor och ytterkläder som spritts ut i förbifarten eller hängts upp på väggen. Oavsett om din hall känns hemtrevlig  eller mer stram är det viktigt att välja en färg med viss slitstyrka.
I Flügger-butiken får du råd och vägledning om vilken produkt som passar till just din hall. 

Flera artiklar

hvid_01

Inomhuskulörer

Vitt är mer än bara vitt

Få koll på de olika nyanserna av vitt och vad de fungerar bäst till.

Tips och tricks

Kanterna

Använd en pensel längs kanterna och en liten roller efteråt, så nära kanten som möjligt, för att minska synliga penseldrag.

 

cc_int16_wall_04

Inomhuskulörer

120 helt nya kulörer för hemmet

Med 120 nya inomhuskulörer kan det vara svårt att välja. Skaffa dig en överblick över de olika kulörkategorierna med våra nya inomhusfärgkartor här.
boligstil_70Stil

Inomhuskulörer

6 råd om färgsättning

Vill du ha mer färg i ditt hem men har svårt att hitta en färgsättning som passar dig? Läs våra 6 råd om färgsättning, som guidar dig mot en färgrikare bostad.
Eilersen_promo

Inomhuskulörer

Eilersens färgpalett

Vi har återigen samarbetat med möbeldesignmärket Eilersen och skapat tre nya fantastiska kulörer till Eilersens färgpalett.

Tips och tricks

Målarroller

Välj din målarroller utifrån det underlag som du ska måla på: ska du måla en vägg med struktur, t.ex. sågspånstapet, kan du välja en grövre roller som ger mer färg på väggen. Om du ska måla på slät filt eller väv väljer du en finare roller för att uppnå en slätare yta.
PaintWetInWet2

Videoguide

Så målar du väggar och tak

Når du måla väggar och tak i ett rum är det viktigt att du har koll på måleritekniken och processen för att få ett snyggt och enhetligt resultat. Här får du bra målartips.

Hitta närmaste Flügger färg

map