Vad berättar kökets kulörer om dig?

Ditt kök kan vara mer än bara vitt, om du vågar! Läs mer här

Kanske har du som så många andra en vit köksinredning, som  är diskret och klassiskt. En möjlighet som du kanske inte hade förutsett att du skulle uppskatta: nämligen möjligheten att färgsätta. 

Färger och praktiskt tänk i lyckad förening

  • Färgen över diskbänk och spis bör vara tvättbar och robust, vilket är liktydigt med en halvblank färg.
  • Många tycker att matta ytor är mer eleganta. En idé som ligger nära till hands är att helt enkelt låta färgerna skifta. Den ena färgen är blank och praktisk, den andra är matt och snygg.

Vi har skapat tre inspirerande exempel där vi gör en dygd av nödvändigheten. 

Flera artiklar

Tavle_maling_kokken

Inomhusprojekt

Funktionell vägg med tavel- och magnetfärg

Måla med magnet- och tavelfärg och få en funktionell tavla på väggen.

Tips och tricks

Mörka matt färger

Mörka färger blir djupare på matta ytor. I rum med mycket ”trafik” kan du snabbt få blanka områden på väggen om du valt en matt färg i en mörk nyans. För att kringgå det problemet kan du välja en färg med lite högre glans, alltså något blankare, för de mest trafikerade områdena, t.ex. en korridor eller entré
Verpan_color_02

Inomhuskulörer

Kulörer och former i vacker förening

Designern Verner Panton skulle fyllt 90 år 2016. I samband med det har vi i samarbete med Verpan utvecklat 3 nya väggkulörer med inspiration från Verner Pantons arbeten.
boligstil_70Stil

Inomhuskulörer

6 råd om färgsättning

Vill du ha mer färg i ditt hem men har svårt att hitta en färgsättning som passar dig? Läs våra 6 råd om färgsättning, som guidar dig mot en färgrikare bostad.
PaintWetInWet2

Videoguide

Enhetligt resultat när du målar

Så målar du med rätt teknik.

Tips och tricks

Varmt eller kallt?

De flesta kulörer och vita finns både i varma och kalla upplagor. Om du gillar både varmt och kallt kan du, med lite precision, blanda varma och kalla nyanser utan problem. En medveten kombination ger det bästa av två världar. 

- Har du ett varmt trägolv? – Skapa kontrast genom att använda en kall grå kulör på väggen. På detta sätt uppnår du en behaglig balans mellan ytorna och minskar risken för att de varma färgerna tar ut varandra. 
- Om du har ett kakelgolv i kall grå färg kan du komplettera med en varm väggfärg. Känslan i rummet blir mjukare och rundare än om du konsekvent väljer kalla toner. 
colourcom_int16_livingroom_green

Inomhuskulörer

Moderna och populära kulörer

Med ”Moderna kulörer” från vår nya inomhusfärgkarta ger vi vår syn på 20 helt unika kulörer för hemmet.

Hitta närmaste Flügger färg

map