Målade golv – få inspiration

Få inspiration till att måla ditt golv 

Den som vågar måla sina obehandlade plankor kan få ett riktigt snyggt golv, men det kan också fungera som en nödlösning eller en tillfällig lösning som alternativ till en större slipning med efterföljande behandling.

Målade golv ger inredningen ro eftersom grunden är enhetlig. Samtidigt verkar rummen större eftersom den vita ytan ”knuffar” väggarna utåt och gör så att  dagsljuset sprider sig mer, vilket får rummet att verka större och ljusare.

Tips: Om golven är så pass slitna  att det enda som kan lösa problemet är ett nytt golv, kan man spara en hel del pengar genom att måla dem. Underlaget ska vara perfekt, därför anlitade vi en professionell golvslipare som gav oss en jämn, enhetlig och finslipad golvyta utan stickor

Inspiration

Flera artiklar

malede_gulve_03

Steg för steg-guide

Målade golv – gör jobbet själv

Få bra tips på hur du bäst målar ditt trägolv.

Tips och tricks

Mellanfärg

Det kan vara en bra idé att måla med en mellanfärg innan du målar med den mörka färgen. Mellanfärgen gör att den mörka färgen täcker bättre. Rådfråga oss i butiken 
cc_int16_wall_04

Inomhuskulörer

120 helt nya kulörer för hemmet

Med 120 nya inomhuskulörer kan det vara svårt att välja. Skaffa dig en överblick över de olika kulörkategorierna med våra nya inomhusfärgkartor här.
hvid_01

Inomhuskulörer

Vitt är mer än bara vitt

Få koll på de olika nyanserna av vitt och vad de fungerar bäst till.

Tips och tricks

Pigment

När du målar med mörka färger är det viktigt att alla pigment hamnar i samma riktning. När du är klar med en vägg tar du din roller och rollar väggen i samma riktning (uppifrån och ned, inte tvärtom). De mörka pigmenten är tydligare än de ljusa, och på det sättet får du en enhetlig yta utan ”märken” 
boligstil_70Stil

Inomhuskulörer

6 råd om färgsättning

Vill du ha mer färg i ditt hem men har svårt att hitta en färgsättning som passar dig? Läs våra 6 råd om färgsättning, som guidar dig mot en färgrikare bostad.

Hitta närmaste Flügger färg

map