Sommarkulörer till ditt vardagsrum

Vi har sammanställt vårt förslag på en stilsäker och estetisk sommar-kulörpalett till vardagsrummet, sovrummet, köket mm. – du hittar den här.

Här hittar du förslag på hur paletten kan användas i vardagsrummet.

Den gröna väggen ger en känsla av natur, lugn och kärlek till den levande grönskan. Det är riktigt häftig färgsättning om du vill lyfta fram alla dina gröna växter. Den gröna färgen passar också fint till allt det gråa vi omger oss med i dag, och ger t.ex. en grå soffa en lite mer intressant plats i inredningen.

Syrénfärgen är mjuk och har en touch av nostalgi – det här sättet att använda paletten är utpräglat feminint med ett drag av seriositet och aningen klassiskt. Den feminina väggen tyglas av de övriga neutrala färgerna i rummet, och du kan med fördel göra den mer maskulin och klassisk genom att tillföra olika träslag och grönt i inredningen.

Förälskar du dig i den här paletten så använd färgerna kors och tvärs. Vi har sett till att färgerna passar ihop, oavsett om du väljer en grön vägg, grå soffa, syrénfärgad keramik eller en helt annan fördelning av färgerna.

Utnyttja möjligheten att prova färgernas inverkan genom att se dem i verkligheten i ditt eget vardagsrum med hjälp av ett par färgprover från din närmaste Flügger färg.

Om du vill kan du leka med kulörerna i vår kulörväljare online.

Tips och tricks

Luftväxling

Sörj för god luftväxling under och efter målningen. De första veckorna efter att rummet har målats är det bra att vädra rummet varje dag

Tips och tricks

Skarpa kanter

Vill du ha skarpa kanter när du målar med flera färger på väggen gör du så här: måla bakgrundsfärgen över målartejpens kanter innan du målar den valda färgen ovanpå. Så undviker du att färgen smyger sig in under tejpen och ger ojämna kanter
Antracit_promo

Kulörinspiration

Antracitgrå

Blaa_samlet

Kulörinspiration

Blå kulörer

Blå är en kunglig och dyrbar kulör – och en av de mest populära kulörerna i inredning. Se våra förslag på fem blå kulörer.
boligstil_Indfarvet

Inomhuskulörer

Skapa harmoni mellan väggar och snickerier i ditt hem

Tre bra förslag på hur du skapar ett harmoniskt hem genom att sätta färg på väggar och snickerier.
Graa_samlet

Grå kulörer

Vi har samlat fem förslag på snygga grå kulörer till ditt rum.
Gron_samlet

Kulörinspiration

Gröna kulörer

De flesta gröna kulörer passar fint till både mörka och ljusa träslag samt metaller som koppar, mässing och stål. 

Hitta närmaste Flügger färg

map