Trendkulören som blev en klassiker

Ska du måla om inomhus? Då är det mycket sannolikt att du väljer en bruten vit eller en neutral gråton. Eller kanske bestämmer du, som riktigt många andra, dig för kulören Relaxed Green som är mycket populär

Det är första gången som vi ser en kulör sticka ut på det viset, oftast är det otaliga varianter av vitt, gråtoner och beige. Vi på Flügger älskar färg och därför är det lite av en triumf att konstatera att färgintresset faktiskt sprider sig.  Relaxed Green har tagit en plats på hitlistan i både Sverige, Norge och Danmark.

Vi har en teori om varför Relaxed Green är populär, och det är att
  • Den kan fungera som en neutral gråton: nämligen att vara dämpad och neutral i sitt uttryck.
  • Detta gör den mycket användbar på stora väggytor som t.ex. i vardagsrummet.
  • Den passar samtidigt också bra tillsammans med naturligt trä och ger rummet ett personligt uttryck som man inte riktigt kan hitta i helt neutrala toner.

Kulören täcker riktigt bra och är lätt att måla över med vitt om du någon gång skulle bli trött på den.

Förutom att Relaxed Green är populär just nu, pekar den samtidigt  framåt. Etablerade trend-forecastare så som Li Edelkoort, Pantone och PEJ är alla överens om att vi kan räkna med att se en hel del gröna toner i framtiden.

Sett från ett trendperspektiv var grön tidigare ett sätt att uttrycka att man hade en hållbar livsstil. Men hela den gröna tendensen flyttar sig från att vara ett uttryck, till att vara en nödvändig ingrediens i livet. Grön rör sig alltså mot att bli det nya gråa.

 
relaxed_green_01

Flera artiklar

colourcom_int16_livingroom_green

Inomhuskulörer

Moderna och populära kulörer

Med ”Moderna kulörer” från vår nya inomhusfärgkarta ger vi vår syn på 20 helt unika kulörer för hemmet.

Tips och tricks

Rengöring

När du ska tvätta väggarna kan du gärna använda en viskossvamp som håller vatten bra. Tvätta först med målartvätt och skölj efter med rent vatten
SharpEdges2

Videoguide

Få skarpa kanter med tejp

Se hur du får skarpa kanter mellan två färger på din vägg. En skarp kant ger en snygg effekt i hemmet.
PaintWetInWet2

Videoguide

Så målar du väggar och tak

Når du måla väggar och tak i ett rum är det viktigt att du har koll på måleritekniken och processen för att få ett snyggt och enhetligt resultat. Här får du bra målartips.
Covering

Videoguide

Täckning före målningsarbete

Få bra tips på hur du bäst skyddar golv, karmar och paneler när du ska måla.

Tips och tricks

Varmt eller kallt?

De flesta kulörer och vita finns både i varma och kalla upplagor. Om du gillar både varmt och kallt kan du, med lite precision, blanda varma och kalla nyanser utan problem. En medveten kombination ger det bästa av två världar. 

- Har du ett varmt trägolv? – Skapa kontrast genom att använda en kall grå kulör på väggen. På detta sätt uppnår du en behaglig balans mellan ytorna och minskar risken för att de varma färgerna tar ut varandra. 
- Om du har ett kakelgolv i kall grå färg kan du komplettera med en varm väggfärg. Känslan i rummet blir mjukare och rundare än om du konsekvent väljer kalla toner. 
Stue2_1farve

Inomhusfärg

Kulörtips: Måla en vägg i vardagsrummet i en annan kulör

Vill du måla en vägg i en annan kulör? Hitta kulörinspiration till bostaden här.

Hitta närmaste Flügger färg

map