Inspiration och kulörer till köket

Vill du måla köket men saknar inspiration till nya kulörer som tar in estetik? Kanske är ett grönt eller grått kök något för dig.

Våra tre kulörer ”English Mist”, ”Embassy Grey” och ”Modernism Grey no. 32” är perfekta kulörer till ett kök som ska ha plats för både snygg interiör, arbetsglädje och lugn.

Lugn i köket med grönt

Den dämpade gröna ”English Mist” tillför ett naturligt lugn till köket och passar perfekt tillsammans med bänkskivor i massivt trä och ljusa köksluckor, eller kanske på själva köksluckorna.

Den gröna kulören i kombination med föremål i både ljusa och mörka träslag, som köksredskap och bänkskiva, ger en känsla av närhet till naturen och den lök, de morötter och tomater du ska tillaga här.

Ett litet tips är också att måla hyllor i samma kulör – det ger en fantastiskt snygg effekt.

Stilfull och klassisk grå

”Embassy Grey” tillför en ljus och stilfull stämning. 

Vi talar om en otroligt vacker, neutral kulör, som skapar den snyggaste ramen kring ditt kök.

Den går inte att förbise, men ändå kommer den inte att dominera i rummet. Den ger dig riktigt många möjligheter när det gäller att skapa just den stämning av estetik som du kanske vill ha i ditt kök.

Kulören är ett perfekt tillägg till alla typer av rum, eftersom den behåller sin dämpade nyans och nästan inte ändrar uttryck oavsett om det är fråga om naturlig eller konstgjord ljuspåverkan.

Ett bra tips är att komplettera ”Embassy Grey” med textilier och bruksföremål i en starkare kulör, som exempelvis bourgogne eller varm orange, som samspelar fantastiskt fint med den dämpade grå.

En mörk ”joker”

Är du ute efter en mörkare kulör till köket kan vi varmt rekommendera ”Modernism Grey no. 32” från vår stilhistoriska färgkarta.

Denna kulör är mörkt grå med en vacker mörkblå underton som fungerar både till den skandinaviska inredningsstilen, men även till en råare, globalare och mer industriell köksstil, som du kan se i videon. 

Kulören ger en mysig grottstämning och fungerar fantastiskt i öppna rum och kök med bra ljusinfall. I ett litet kök med begränsat ljusinfall kan en mörk kulör göra att rummet verkar litet och trångt.

När du väljer belysning till ditt kök eller till andra rum som är målade med ”Modernism Grey No. 32” kan du leta efter lampor med ett varmt sken, eftersom det gyllene ljuset samspelar vackert med den mörka gråblå kulören när kvällen faller på.

Här hittar du mer inspiration

Vi hoppas att du fått inspiration till att själv använda kulörer i köket, och du är självklart välkommen in i en av våra många butiker där vi är redo att vägleda dig. 

Du kan även hitta flera kulörer online i våra inomhusfärgkartor, eller själv prova dig fram med vårt digitala verktyg ”Kulörväljaren”.

Flera artiklar

Tips & Tricks

Kanterna

Använd en pensel längs kanterna och en liten roller efteråt, så nära kanten som möjligt, för att minska synliga penseldrag.

Tips & Tricks

Ta bort tejpen

Om du täckt kanterna med tejp ska du ta bort tejpen innan sista lagret torkat. När du tar bort tejpen får du skarpast kanter om du drar av tejpen nedåt mot golvet
6 råd om färgsättning

INOMHUSKULÖRER

6 råd om färgsättning

Trött på vita väggar i hemmet? Kanske är det dags för mer färg? Vi har samlat 6 goda råd om färgsättning av din bostad.
Antracitgrå

KULÖRINSPIRATION

Antracitgrå: Den perfekta mörkgrå färgen till hemmet

Antracitgrå är den rätta färgen, om du letar efter den perfekta neutrala mörkgrå nyansen, som passar bra till nästan alla färgkombinationer.

INOMHUSKULÖRER

Skapa maritim East Coast-stil i ditt hem

East Coast-stilen är en hyllning till naturen och kulturen i nordöstra USA, med naturliga, ljusa nyanser och en karaktäristisk pastellfärgad palett.
Gröna kulörer

KULÖRINSPIRATION

Gröna kulörer

De flesta gröna kulörer passar fint till både mörka och ljusa träslag samt metaller som koppar, mässing och stål.
Moderna kulörer

INOMHUSKULÖRER

Moderna och populära kulörer

Med ”Moderna kulörer” från vår nya inomhusfärgkarta ger vi vår syn på 20 helt unika kulörer för hemmet.