Six Senses ‒ en tapetkollektion för sinnena

Vår nya tapetkollektion varierar stort och kommer att tilltala alla med ett kreativt sinne. Sex mönster i sex olika kulörer som tilltalar sinnena – det är Six Senses.

Kollektionen

Kollektionen består av 36 iögonfallande tapeter som är uppdelade i sex mönster i sex olika kulörer – från det neutrala till det markanta. De sex mönstren är indelade i följande sex serier som heter: Illusion, Aroma, Jazzy, Softness, Soundless och Infinity.

Om du förälskar dig i ett mönster finns det i sex olika kulörer så att du säkert hittar den tapet som passar just din inredningsstil.

Kollektionens sex mönster

Kollektionens sex mönster

Markanta mönster 

Tapeterna i Six Senses är perfekta såväl i privata hem som på kontor, i butiker och på hotell.

Kollektionen har större mönster och mer markanta kulörer än tidigare kollektioner. Det betyder att tapeterna fungerar perfekt som kortväggsdekoration i rum med breda väggar och högt i tak.

Tapeterna kommer att vara ett perfekt komplement i det moderna hemmet som saknar det lilla extra, men den kan också användas för att skapa en krock mellan det klassiska och det moderna.

Skaparnas favoriter

Skaparna bakom Six Senses, designer Maciej Wojcicki, Flüggers huvudägare Ulf Schnack och Flüggers produktchef Anne Mette Jacobsen, har var och en för sig blivit ombedda att välja sina tre personliga favoriter ur kollektionen. De nio utvalda tapeterna hittar du här.

En kombination av teknik och själ

Det har arbetats intensivt med flera olika tekniker och effekter som skiljer sig från andra tapetkollektioner. 

Designern bakom kollektionen, Maciej Wojcicki, berättar mer om de tekniker och effekter som använts i kollektionen:

På vissa av tapeterna har det använts en form för råa sandkorn som ger tapeten en 3D-liknande effekt, medan det i andra arbetas med t.ex. glimmer och metall-, guld- och silvereffekter”, förklarar Maciej.

De tekniker och effekter som använts i mönstren gör att de upplevs mycket olika beroende på varifrån ljusinfallet kommer. Exempelvis betyder glimmereffekten i några tapeter att ljuset reflekteras olika, vilket skapar en levande tapet”, avslutar han.

I produktionen av Six Senses har man arbetat intensivt med skuggor och toner i tapeterna. Det tillför en extra dimension av djup och sinnlighet till kollektionen och när du betraktar tapeterna en och en märker du verkligen hantverket och engagemanget bakom.

Upptäck hela kollektionen i din lokala Flügger färg-butik.

Flera artiklar

Tips & Tricks

Mörka matt färger

Mörka färger blir djupare på matta ytor. I rum med mycket ”trafik” kan du snabbt få blanka områden på väggen om du valt en matt färg i en mörk nyans. För att kringgå det problemet kan du välja en färg med lite högre glans, alltså något blankare, för de mest trafikerade områdena, t.ex. en korridor eller entré

Tips & Tricks

Spacklar

Om du spacklar små hål kan du torka efter med en våt trasa så slipper du slipa när spackelmassan torkat

TAPET

Living@HOME Papper

Ny kollektion med traditionella papperstapeter som klistras på baksidan och sätts med överlapp.
Fiona heritage

TAPET

Fiona heritage – klassiska tapeter från Fionas egna arkiv

Fiona heritage är de mest tongivande och vackra klassiska tapeterna ur våra arkiv. De är alla inspirerade av olika konsthistoriska epoker – från rokoko till art nouveau.
Nedtagning av tapet

VIDEOGUIDE

Nedtagning av tapet: Så tar du enkelt bort tapet från väggen

Så får du bort den gamla tapeten från väggen så att rummet är redo för sin nya look.

TAPET

Stripes@HOME: Randiga tapeter i hemmet

I tapetkollektion Stripes@HOME hittar du ett stort utbud av ränder i fina färger.