7 tips till barnrummet

Behöver barnrummet en uppfräschning? Här ger vi 7 bra tips på hur du skapar ett kreativt rum för både barn och ungdomar med färg och tapet.

7 tips till barnrummet
 1. Nya väggfärger
  Nya färger på väggarna är den första åtgärden när barnrummet ska fräschas upp. Låt ditt barn vara med och välja oavsett om han eller hon är 5 eller 15 år. Lek med vår kulörväljare och fråga ditt barn vad han eller hon tycker.

 2. Välj tapet till en eller flera väggar
  Tapet är modernt och finns med många olika motiv, mönster och kulörer. Här hittar ni säkert något som passar pojkar och flickor i alla åldrar. De yngre familjemedlemmarna kommer garanterat att hitta sina favoriter i vår barntapetkollektion Little World, som kan kombineras med väggfärger. Tonåringar kan skapa en snygg inredning genom att t.ex. välja tapeter med ränder.

 3. Tavelfärg
  Tavelfärg passar perfekt i både barn- och tonårsrummet. Rummet får en funktionell tavla, där man kan rita och skriva upp saker m.m. Det enda du behöver göra är att märka ut t.ex. en fyrkant och måla två till tre gånger med tavelfärgen. Det bästa är att du själv kan bestämma storleken på tavlan – och måla över den igen om du inte blir nöjd.

 4. Magnetfärg
  Som en förlängning av tavelfärgen kan du uppgradera din tavla med vår smarta magnetfärg. Så får du en funktionell vägg, där du både kan skriva med krita och hänga upp bilder på familjen, filmstjärnor och fotbollsspelare direkt på väggen med magneter. Leta efter magneter som passar resten av stilen/temat i rummet. 

 5. Skarpa kanter 
  Ett barnrum får gärna vara lite annorlunda. Gör en skarp kant på väggen så att den översta delen av väggen och taket är vit medan du målar resten av väggen med favoritkulören.

 6. Gamla möbler i nya kulörer
  Fräscha upp möblerna med en ny glad kulör. Kanske kan en gammal möbel från källaren få en ny lekfull färg som t.ex. High Finish 20 och användas i ett rum. Leta efter en gammal kista på loppmarknader och måla den i en snygg färg – perfekt att förvara leksaker och andra småsaker i. 

 7. Måla en vägg i en markant kulör
  Fundera på om du ska måla den ena väggen i en markant kulör och låta de andra väggarna vara neutrala. Om rummet ska ändras om ett par år är det enklare att måla om en vägg än hela rummet.

Du hittar mer inspiration och vägledning i din lokala Flügger färg-butik.

Flera artiklar

Tips & Tricks

Pigment

När du målar med mörka färger är det viktigt att alla pigment hamnar i samma riktning. När du är klar med en vägg tar du din roller och rollar väggen i samma riktning (uppifrån och ned, inte tvärtom). De mörka pigmenten är tydligare än de ljusa, och på det sättet får du en enhetlig yta utan ”märken”

Tips & Tricks

Mellanfärg

Det kan vara en bra idé att måla med en mellanfärg innan du målar med den mörka färgen. Mellanfärgen gör att den mörka färgen täcker bättre. Rådfråga oss i butiken
6 råd om färgsättning

INOMHUSKULÖRER

6 råd om färgsättning

Trött på vita väggar i hemmet? Kanske är det dags för mer färg? Vi har samlat 6 goda råd om färgsättning av din bostad.
cc_int16_wall_04.jpg

INOMHUSKULÖRER

120 kulörer för hemmet

Med 120 nya inomhuskulörer kan det vara svårt att välja. Skaffa dig en överblick över de olika kulörkategorierna med våra nya inomhusfärgkartor här.
Kulör Seacliff

INOMHUSFÄRG

Kulörtips: Måla en vägg i vardagsrummet i en annan kulör

Vill du måla en vägg i en annan kulör? Hitta kulörinspiration till bostaden här.
Välj miljömärkt färg

Välj miljömärkt färg

Titta efter EU-blomman eller Svanenmärket nästa gång du handlar till ditt måleriprojekt. Det är nämligen bra för både dig och miljön.
Måla vått-i-vått

VIDEOGUIDE

Så målar du väggar och tak

Når du måla väggar och tak i ett rum är det viktigt att du har koll på måleritekniken och processen för att få ett snyggt och enhetligt resultat. Här får du bra målartips.