Wegner originalkulörer

I och med nylanseringen av de två klassiska modellerna ”Nøglehullet” och ”U-stolen” har vi i samarbete med Getama och Hans J. Wegners arkitektkontor skapat sex kulörer som möblerna ska tillverkas i.

De sex kulörerna har valts ut genom att analysera trä- och färgprover som Wegner själv arbetade med på 1960-talet. 

Färgsättningen är en hyllning till Wegner och 1960-talets gyllene designperiod, och förtjänar att uppmärksammas för vad det är: Tidlös dansk kvalitetsdesign.

Från den 15 september 2017 kan du även köpa de sex kulörerna som vägg- och takfärg i alla Flügger färg-butiker runt om i landet. Så kan du skapa en komplett rumsupplevelse genom att kombinera kulörerna på både möbler och väggar. 

Just nu kan du leka med kulörerna i våra färgväljare online.

De sex kulörerna

Flera artiklar

Tips och tricks

Kanterna

Använd en pensel längs kanterna och en liten roller efteråt, så nära kanten som möjligt, för att minska synliga penseldrag.

 

Tips och tricks

Pigment

När du målar med mörka färger är det viktigt att alla pigment hamnar i samma riktning. När du är klar med en vägg tar du din roller och rollar väggen i samma riktning (uppifrån och ned, inte tvärtom). De mörka pigmenten är tydligare än de ljusa, och på det sättet får du en enhetlig yta utan ”märken” 
Antracit_promo

Kulörinspiration

Antracitgrå

Graa_samlet

Grå kulörer

Vi har samlat fem förslag på snygga grå kulörer till ditt rum.
Blaa_samlet

Kulörinspiration

Blå kulörer

Blå är en kunglig och dyrbar kulör – och en av de mest populära kulörerna i inredning. Se våra förslag på fem blå kulörer.
Gron_samlet

Kulörinspiration

Gröna kulörer

De flesta gröna kulörer passar fint till både mörka och ljusa träslag samt metaller som koppar, mässing och stål. 
cc_int16_wall_04

Inomhuskulörer

120 kulörer för hemmet

Med 120 nya inomhuskulörer kan det vara svårt att välja. Skaffa dig en överblick över de olika kulörkategorierna med våra nya inomhusfärgkartor här.

Hitta närmaste Flügger färg

map