Din Wood Tex-hink ska framöver vara av återvunnen plast

På Flügger försöker vi ständigt minska vår miljöpåverkan. Därför testar vi just nu färghinkar av 50 procent återvunnen plast.

Våra nuvarande hinkar är tillverkade av 100 procent ny plast (plast som inte är återvunnen), men för att minska vår plastförbrukning testar vi nu en ny typ av hink som är tillverkad av 50 procent återvunnen plast.

I första omgången testar vi hinkarna på vår populära utomhusfärg 04 Wood Tex Täckande, men ambitionen är att all vattenbaserad utomhusfärg ska produceras i den nya typen av hink under 2020.

Mindre ny plast, samma kvalitet

Med den nya typen av hink minskar vi vår förbrukning av ny plast med ca 50 000 kg per år.

Dessutom är det viktigt att betona att du inte får en sämre färghink för att den är av 50 procent återvunnen plast. Den nya hinktypen är precis lika hållbar som den nuvarande.

I linje med FN:s Globala målen

En minskning av plastförbrukningen är i linje med FN:s Globala målen nr 12 för hållbar förbrukning och hållbara produktionsformer.

Här ska företag som Flügger bidra genom att minska våra koldioxidutsläpp, t.ex. genom ökad användning av återvunnen plast.

Jimmi Mortensen, CEO för Flügger lägger särskild vikt vid att få ned plastförbrukningen.

- På Flügger vill vi stödja en grön samhällsutveckling och de senaste åren har vi därför arbetat för att skapa produkter som blir mer skonsamma mot miljön – och här fokuserar vi bland annat på vår plastförbrukning, berättar Jimmi Mortensen och fortsätter,

 - För att minimera användningen av plast slutade vi i juni 2019 att ge gratis plastpåsar till våra kunder, så det är därför ett naturligt steg för oss nu att undersöka om det finns fler miljövänliga alternativ till våra traditionella förpackningar.

Vi hoppas att både professionella och privata kunder tar emot den nya åtgärden på ett bra sätt.