07 Wood Tex Matt – Svanenmärkt utomhusfärg i helmatt look

07 Wood Tex Matt är en Svanenmärkt, matt utomhusfärg avsedd för samtliga snickerier utomhus. Dina kunder får en exklusiv matt yta som samtidigt har den senaste fungicidtekniken som skyddar mot svamp.

07 Wood Tex Matt

Varför finns det behov av ännu en utomhusfärg på en redan fullspäckad marknad?

Flügger 07 Wood Tex Matt riktar sig till den moderna användaren som vill ha ett snyggt, klassiskt utseende på sina snickerier men inte vill kompromissa med varken miljö eller hållbarhet”, berättar Flüggers produktchef, Lene Heitmann.

Just möjligheten till en klassisk, matt yta i antingen svart, vitt eller rött – i kombination med den senaste tekniken och Svanenmärket – innebär att dina kunders snickerier är väl rustade i flera år framöver.

Ny teknik och Svanenmärkt

En av de nya teknikerna i Flügger 07 Wood Tex Matt har att göra med fungiciderna i färgen, som skyddar träet mot mögel och svamp. 

Fungiciden är inkapslad och frigörs i de perioder då det förekommer fukt, och då det verkligen behövs för att skydda ytan mot mögel- och svamppåväxt. När det är torrt finns det inget behov av skydd och då ligger fungiciden inkapslad i färgfilmen. På så sätt får vi ett effektivare och längre skydd mot mögel och svamppåväxt. Det vinner både träet och miljön på”, förklarar Lene Heitmann.

Flügger 07 Wood Tex Matt är även Svanenmärkt, vilket är din garanti för att produkten både är miljövänlig och hållbar.

Testad av professionella

Innan 07 Wood Tex Matt har skickats ut på marknaden har vi testat utomhusfärgen hos flera professionella målare.

Det var särskilt tre egenskaper som målarna betonade gällande produkten:

  • Lätt att arbeta med
  • Torkar snabbt
  • Ger en estetisk och snygg look

När du väljer 07 Wood Tex Matt får du därför en genomtestad, miljövänlig utomhusfärg som kommer att hålla dina kunders snickerier snygga och robusta i många år framöver.