Hur bygger man ett ”skadeförebyggandehus”? 

Video Alt

Affärsområdeschefen Thomas Norgren på Dalarnas Försäkringsbolag gav de anställda en uppgift på en konferens. Uppgiften gick ut på att presentera ett projektförslag som var ”utanför boxen” och som inte handlade om försäkringar.

På skadeförebyggande avdelningen hade man sedan flera år en idé om att man ville bygga ett ”skadeförebyggandehus”. Ett hus där man kunde visa upp exempel och förslag till lösningar för byggbranschen.

Man presenterade förslaget på konferensen och det blev vinnande. 

Nu, cirka tre år senare är projektet Dalarnas Villa i full gång.

Som försäkringsbolag besiktar man de flesta hus man vill försäkra in och man såg ett stort behov att, i ett och samma byggprojekt, kunna omsätta sina erfarenheter och idéer till praktiskt genomförande.

Målsättningen är att visa byggbransch, myndighetspersoner med flera,  praktiska lösningar, produkter och system med bäring på energihushållning, säkerhet och trygghet gällande brand, inbrott och vatten samt inte minst miljöpåverkan.

Flügger var tack vara sitt idoga miljöarbete och hårda arbete med att Svanenmärka sina produkter ett självklart val. Och nu är det dags för målning.

Flera artiklar

Tips och tricks

Färgskillnaderna

Vill du gärna ha toner som skiftar elegant och harmoniskt från rum till rum, ska du se till att färgskillnaderna är tillräckligt markanta så att de faktiskt kan upplevas. 

Tips och tricks

Slitstark färg till barnrumme

Välj en slitstark färg till barnrummets väggar som klarar barnens vilda lek. Flutex 10 är tillräckligt robust för att kunna motstå slitage och du kan tvätta den utan att förstöra utseendet
boligstil_Indfarvet

Inomhuskulörer

6 råd om färgsättning

Vill du ha mer färg i ditt hem men har svårt att hitta en färgsättning som passar dig? Läs våra 6 råd om färgsättning, som guidar dig mot en färgrikare bostad.
nordic_compositions_590211_promo

Tapet

Nordic Compositions

I Nordic Compositions hittar du botaniska tapeter och industriella tapeter. De är detaljrika och de är enkla. De är mjuka och de är råa. De är ljusa och de är mörka. 
WegnerKhaki2

Inomhuskulörer

Wegner originalkulörer

Wegner-originalkulörer till både möbler och väggar. Kulörerna är framtagna i samarbete med möbeltillverkaren Getama och Hans J. Wegners arkitektkontor.
WT2_red_girls

Wood Tex

Allt om Wood Tex

Här hittar du allt om Wood Tex. Produkter, inspiration och gör det själv-filmer.
hoveddor_promo

Utomhuskulörer

Vad ska dina besökare tänka när de möter din huvudingång?

En grön, brun eller röd dörr? Kulören på ytterdörren spelar stor roll för husets helhetsintryck. 

Hitta närmaste Flügger färg

map