Hur bygger man ett ”skadeförebyggandehus”? 

Video Alt

Affärsområdeschefen Thomas Norgren på Dalarnas Försäkringsbolag gav de anställda en uppgift på en konferens. Uppgiften gick ut på att presentera ett projektförslag som var ”utanför boxen” och som inte handlade om försäkringar.

På skadeförebyggande avdelningen hade man sedan flera år en idé om att man ville bygga ett ”skadeförebyggandehus”. Ett hus där man kunde visa upp exempel och förslag till lösningar för byggbranschen.

Man presenterade förslaget på konferensen och det blev vinnande. 

Nu, cirka tre år senare är projektet Dalarnas Villa i full gång.

Som försäkringsbolag besiktar man de flesta hus man vill försäkra in och man såg ett stort behov att, i ett och samma byggprojekt, kunna omsätta sina erfarenheter och idéer till praktiskt genomförande.

Målsättningen är att visa byggbransch, myndighetspersoner med flera,  praktiska lösningar, produkter och system med bäring på energihushållning, säkerhet och trygghet gällande brand, inbrott och vatten samt inte minst miljöpåverkan.

Flügger var tack vara sitt idoga miljöarbete och hårda arbete med att Svanenmärka sina produkter ett självklart val. Och nu är det dags för målning.

Tips och tricks

Fukthalt i träet

Träet ska vara tillräckligt torrt, med en maximal fukthalt på 15 % – mät med en fuktmätare

Tips och tricks

Varmt eller kallt?

De flesta kulörer och vita finns både i varma och kalla upplagor. Om du gillar både varmt och kallt kan du, med lite precision, blanda varma och kalla nyanser utan problem. En medveten kombination ger det bästa av två världar. 

- Har du ett varmt trägolv? – Skapa kontrast genom att använda en kall grå kulör på väggen. På detta sätt uppnår du en behaglig balans mellan ytorna och minskar risken för att de varma färgerna tar ut varandra. 
- Om du har ett kakelgolv i kall grå färg kan du komplettera med en varm väggfärg. Känslan i rummet blir mjukare och rundare än om du konsekvent väljer kalla toner. 
green_Nature_promo

Inomhuskulörer

Gör ditt hem till en naturlig oas

Kulörsammansättningar är ofta svåra och därför slutar det ofta med vitt på väggen. Läs hur du kan skapa ett färgrikt hem inspirerat av naturen.
Stue2_1farve

Inomhusfärg

Kulörtips: Måla en vägg i vardagsrummet i en annan kulör

Vill du måla en vägg i en annan kulör? Hitta kulörinspiration till bostaden här.
Little_world_balloon03

Tapet

Kombinera tapet och kulörer i barnrummet

Skapa en kreativ miljö i barnrummet. Kombinera färg med tapeter från vår barnkollektion Little World och skapa ett rum som inbjuder till lek och kreativitet.
colourcom_int16_livingroom_green

Inomhuskulörer

Moderna och populära kulörer

Med ”Moderna kulörer” från vår nya inomhusfärgkarta ger vi vår syn på 20 helt unika kulörer för hemmet.
Garage_promo

Utomhuskulörer

En kärleksfull behandling för garaget

Huset och garaget måste inte ha samma kulör för att passa ihop. 

Hitta närmaste Flügger färg

map