Tips för en bättre kundupplevelse

Flüggers Technical Support Manager, René Mørk Sørensen, ger baserat på sin egen erfarenhet som målare några små tips om hur du skapar en bra kundupplevelse som professionell målare.

Video Alt

Vad är viktigt för att skapa en bra kundupplevelse? Vi har tre tips för det här.

Tre tips för en bra kundupplevelse

Kanske använder du redan de tre tipsen. Men det kan ändå vara bra att läsa dem igen.

  1. Rådgivning: Kom ihåg dialogen och berätta för dina kunder om produkter, material, arbetsmetoder, underhåll och garantier innan du påbörjar projektet. Berätta t.ex. om eventuella nyansskillnader vid olika ytor och hur man bäst rengör och underhåller sina nymålade väggar och snickerier. Då är det mycket enklare att skapa realistiska kundförväntningar på slutresultatet. 

  2. Få avtalet skriftligt: När du har gått igenom projektet ska du komma ihåg att få nedskrivet vilket arbete som ska utföras och varför. Både du, kunden och eventuella andra målare i projektet bör ha en kopia på det avtalade arbetet. Då undviker du eventuella missförstånd som t.ex. vilken vägg som skulle ha varit blå.

  3. Bjud in kunden på besök: För kunden är det inte alltid självklart att de är välkomna medan du arbetar.

När du bjuder in kunden på besök under arbetet signalerar du samtidigt att du inte är rädd för att visa upp ditt arbete, och det skapar lugn och trygghet hos kunden.

Det är dessutom mycket enklare att rätta till eventuella småfel när du redan är hos kunden, istället för att du ska komma förbi igen vid en senare tidpunkt. 

Kundreaktionen

Använder du redan dessa tre tips kan du prova att vara uppmärksam på hur kunderna reagerar om du använder ännu mer dialog och rådgivning.

Tips och tricks

Fukthalt i träet

Träet ska vara tillräckligt torrt, med en maximal fukthalt på 15 % – mät med en fuktmätare

Tips och tricks

Varmt eller kallt?

De flesta kulörer och vita finns både i varma och kalla upplagor. Om du gillar både varmt och kallt kan du, med lite precision, blanda varma och kalla nyanser utan problem. En medveten kombination ger det bästa av två världar. 

- Har du ett varmt trägolv? – Skapa kontrast genom att använda en kall grå kulör på väggen. På detta sätt uppnår du en behaglig balans mellan ytorna och minskar risken för att de varma färgerna tar ut varandra. 
- Om du har ett kakelgolv i kall grå färg kan du komplettera med en varm väggfärg. Känslan i rummet blir mjukare och rundare än om du konsekvent väljer kalla toner. 
green_Nature_promo

Inomhuskulörer

Gör ditt hem till en naturlig oas

Kulörsammansättningar är ofta svåra och därför slutar det ofta med vitt på väggen. Läs hur du kan skapa ett färgrikt hem inspirerat av naturen.
Stue2_1farve

Inomhusfärg

Kulörtips: Måla en vägg i vardagsrummet i en annan kulör

Vill du måla en vägg i en annan kulör? Hitta kulörinspiration till bostaden här.
Little_world_balloon03

Tapet

Kombinera tapet och kulörer i barnrummet

Skapa en kreativ miljö i barnrummet. Kombinera färg med tapeter från vår barnkollektion Little World och skapa ett rum som inbjuder till lek och kreativitet.
colourcom_int16_livingroom_green

Inomhuskulörer

Moderna och populära kulörer

Med ”Moderna kulörer” från vår nya inomhusfärgkarta ger vi vår syn på 20 helt unika kulörer för hemmet.
Garage_promo

Utomhuskulörer

En kärleksfull behandling för garaget

Huset och garaget måste inte ha samma kulör för att passa ihop. 

Hitta närmaste Flügger färg

map