Svanenmärkt Wood Tex utomhusfärg – och vad det innebär för dig

Svanenmärket på våra Wood Tex emballage är din garanti för en grundligt testad och hållbar utomhusfärg.

WoodTex_SWAN_1600x900

När du eller dina kunder väljer Wood Tex utomhusfärg från Flügger kommer Svanenmärket att synas på merparten av produkterna. Men vad betyder det lilla grönvita Svanenmärket egentligen?

Ett mer miljövänligt alternativ 

Svanenmärket är en kvalitetsstämpel som du bör använda i dialogen med din kund. 

För att få använda Svanenmärket på utomhusfärg ställs nämligen en rad strikta krav på produktionen och innehållet i vissa kemikalier i utomhusfärgerna, så att miljön påverkas så lite som möjligt.

Det finns också utomhusfärger på marknaden som är märkta med EU:s miljöblomma. Vi valde Svanen till Flügger Wood Tex, eftersom det ställer högre krav på dokumentationen av utomhusfärgens motståndskraft och hållbarhet.

Utomhusfärg med Svanen, som t.ex. Wood Tex, är alltså bland de alternativ i kategorin utomhusfärg som är mest skonsamma för miljön och hälsan.

Också en kvalitetsstämpel

Vad få kanske vet är att Svanenmärket också ställer strikta kvalitetskrav på utomhusfärgens motståndskraft och hållbarhet. 

Så även om utomhusfärgen bara innehåller minimalt med kemikalier, får det på inget sätt gå ut över produktens kvalitet och hållbarhet – tvärtom.

Det betyder att våra Wood Tex-utomhusfärger med Svanen har testats och dokumenterats grundligt i fråga om motståndskraft mot solens UV-strålar, regn och fukt under en längre period. 

Därför är vi också säkra på att vi kan leva upp till både dina och dina kunders förväntningar när du väljer en Wood Tex utomhusfärg från Flügger märkt med Svanen.

Tips och tricks

Färgskillnaderna

Vill du gärna ha toner som skiftar elegant och harmoniskt från rum till rum, ska du se till att färgskillnaderna är tillräckligt markanta så att de faktiskt kan upplevas. 

Tips och tricks

Fukthalt i träet

Träet ska vara tillräckligt torrt, med en maximal fukthalt på 15 % – mät med en fuktmätare
green_Nature_promo

Inomhuskulörer

Gör ditt hem till en naturlig oas

Kulörsammansättningar är ofta svåra och därför slutar det ofta med vitt på väggen. Läs hur du kan skapa ett färgrikt hem inspirerat av naturen.
Stue2_1farve

Inomhusfärg

Kulörtips: Måla en vägg i vardagsrummet i en annan kulör

Vill du måla en vägg i en annan kulör? Hitta kulörinspiration till bostaden här.
Little_world_balloon03

Tapet

Kombinera tapet och kulörer i barnrummet

Skapa en kreativ miljö i barnrummet. Kombinera färg med tapeter från vår barnkollektion Little World och skapa ett rum som inbjuder till lek och kreativitet.
colourcom_int16_livingroom_green

Inomhuskulörer

Moderna och populära kulörer

Med ”Moderna kulörer” från vår nya inomhusfärgkarta ger vi vår syn på 20 helt unika kulörer för hemmet.
Garage_promo

Utomhuskulörer

En kärleksfull behandling för garaget

Huset och garaget måste inte ha samma kulör för att passa ihop. 

Hitta närmaste Flügger färg

map