Spara 30 % på ALLT från Flügger
Gäller tom. 12 maj.
Handla i butik eller online
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
Spara 30 % på ALLT från Flügger
Gäller tom. 12 maj.
Handla i butik eller online
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
  • ...

Målarfog

Målarfog är en bra hjälp för att dölja leder och sprickor inomhus. Efter målarfogen har torkat kan du måla över fogen så att alla fogar och reparationer är helt dolda. Det ger en fin finish på ditt måleriarbete. Målarfog kan användas på många olika material och gör den till ett utmärkt verktyg för många typer av projekt i hemmet.
5 produkter
-30%
Flügger Wall Seal Pro - Fogmassa
Från 69,96 kr
Ord. pris 99,95 kr
-30%
Flügger Flex Seal Pro - MS fogmassa
Från 118,30 kr
Ord. pris 169 kr
-30%
Flügger H2O Seal Pro - Fogmassa
Från 97,30 kr
Ord. pris 139 kr
-30%
Flügger Wall Seal - Tätningsmedel
Från 62,96 kr
Ord. pris 89,95 kr
Visar 5 produkter av 5

Vad är målarfog?

Målarfog är ett tätningsmedel som används vid målning, vid sprickbildning och reparation av mindre skador. Målarfog, är ett akryltätningsmedel, även kallat en elastisk fog. Den används alltså i samband med måleriarbeten, där målarfog skapar en fin finish genom att dölja fogar eller sprickor mellan olika typer av underlag.

Vad kan målarfog användas till?

Målarfog används för fogar mellan olika underlag eller sprickor för att reparera mindre skador. Eftersom målarfogen är övermålningsbar gör den sig särskilt lämplig för måleriprojekt. Innan du målar kan du därför med fördel fogfylla sammanfogningar eller tätning vid fönster, paneler och karmar, och därefter måla. Målarfog hjälper därmed till att dölja fogar och ger en fin finish.

Du kan använda målarfog inomhus för alla rum i huset förutom i våtutrymmen, där du istället bör använda en silikonfog som tål fukt och växlande temperaturer. Dessutom kan du bland annat använda målarfog för material som trä, betong, sten, tegel och gips.

Vid användning av målarfog är det viktigt att ta hänsyn till att fogen har en maximal bredd på 2 mm i fogar eller 5 mm för att reparera skador för att uppnå en fin finish. För bredare skarvar eller större skador kan du alternativt använda ett spackel istället.

Målarfog används bland annat för:

  • Samlingar
  • Sprickor
  • Små reparationer

Målarfog eller silikonfog?

Skillnaden mellan målarfog och silikonfog är deras elasticitet och förmåga att hantera fukt samt förändrade temperaturer. Målarfog är ett akryltätningsmedel som har stor elasticitet. Detta gör den övermålningsbar och används därmed vanligtvis i samband med måleriarbete, då du undviker att färgen spricker över tid. Målarfog kan användas för alla rum i huset förutom badrummet. Istället används ett silikontätningsmedel, då detta tål fukt och förändrade temperaturer. Silikonfogen har dock inte elasticitet som målarfogen och används därför inte i samband med måleriarbete.