Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Måla husfasaden

 

Husfasaden är det första man lägger märke till vid ett hus. Att måla fasaden är därför en kraftfull metod för att förbättra både utseendet och skyddet. Fördelarna med fasadmålning bör inte underskattas. Att måla fasaden regelbundet förskönar inte bara bostaden utan skyddar också mot väder, vind och slitage. Tycker du att det är tråkigt att måla? Ingen fara, färgen skyddar i hela 15 år - så det dröjer ett tag tills du behöver göra det igen.

 

Vilken fasadfärg och när?

Flüggers breda sortiment av fasadfärger ger dig möjlighet att välja precis den färg som passar just dina behov. Våra olika fasadfärger har olika egenskaper. Till exempel är Facade Resist snabbtorkande och du kan arbeta med den även om termometern visar så lite som 2°C. Om du väljer Facade Impredur får du en ytterst vattenavvisande yta som samtidigt är självrenande. Oavsett vilken fasadfärg du väljer, kan du vara säker på att den kommer att skydda ditt hem på bästa sätt.

Regn är inget problem för helmatta Facade Resist, eftersom den är extra väder- och färgbeständig. Färgen är diffusionsöppen, vilket betyder att den låter väggarna andas och tål en regnskur redan 30 minuter efter applicering.

Minimalt underhåll är nyckelordet för den helmatta Facade Impredur, som är självrenande och finns i naturliga, klassiska och dämpade färger.

Det mest optimala vädret för att måla fasaden är torrt väder. Väggen bör ha varit torr i ungefär en vecka. En genomtorr vägg där natttemperaturen inte går under 8 grader är de mest gynnsamma förhållandena för att måla fasaden. Med andra ord är sommarmånaderna, slutet av våren eller tidig höst idealiska.

Så här målar du en putsad fasad

Vi går igenom det steg för steg.

 

Att måla husfasaden kräver både mycket tid och tålamod. Resultatet brukar dock bli tillfredsställande och värt allt hårt arbete. För att göra det lite lättare har vi utarbetat en enkel och överskådlig steg-för-steg-guide, som kan hjälpa dig i mål med ditt målningsprojekt.

En tumregel för att måla utomhus är att det ska vara, så kom ihåg att kolla väderprognosen innan du sätter igång.

  • Ta bort allt löst material med en stålborste eller en spackelspade.
  • Rengör fasaden med en borste och Flüggers Facade Clean 1 - om det finns beläggningar (fett, alger och liknande) på fasaden måste dessa tas bort med Facade Algborttagare.
  • Hål och sprickor i fasaden repareras med lämpligt spackel.
  • Låt spackelmassan sitta i 20-30 minuter. Det är viktigt att den inte härdar.
  • Ta bort överflödig spackelmassa med hjälp av en fuktig svamp och lätta cirklrörelser över det reparerade området.
  • Grundmåla fasaden med en lämplig primer - eventuellt Flüggers Facade Primer. Primern gör så att själva fasadfärgen fäster optimalt.
  • Applicera fasadfärgen.