Spara 25 % på ALLT från Flügger
Erbjudandet gäller tom.
9 mars i butik
10 mars online
Spara 25 % på ALLT från Flügger
Erbjudandet gäller tom.
9 mars i butik
10 mars online
 • ...

Golvfärg

Golv utsätts för mycket slitage över tiden. Med golvfärg kan du enkelt ge dina slitna golv nytt liv. Oavsett om det handlar om trägolv i huset eller betonggolvet i garaget gör golvfärg det möjligt att effektivt förnya de gamla golven.

Om trägolvet behöver en uppfräschning kan det vara svårt att genom att endast slipa försiktigt, uppnå ett trevligt enhetligt resultat utan märken från slitage. Men med rätt typ av golvfärg i god kvalitet kan lagningar lätt döljas. Du får även ett hållbart golv, som du naturligtvis kan välja i just den kulör du vill ha. Läs mer om golvfärg här .

17 produkter
-25%
Kulörprov - Fulltäckande
Från 74,96 kr
Ord. pris 99,95 kr
Matt
Blank
Glans
-25%
Flügger Interior Stop Primer - Spärrgrund
Från 149,25 kr
Ord. pris 199 kr
Användbar efter 24 timmar
-25%
Flügger Acryl Golvfärg - betong och trä
Från 209,25 kr
Ord. pris 279 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Användbar efter 24 timmar
-25%
Flügger Epoxy Golvfärg 2K - Slitstark Epoxifärg
Från 336,75 kr
Ord. pris 449 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
-25%
Flügger Betonsealer - Betongolvdammbindare
Från 1 124,25 kr
Ord. pris 1 499 kr
Visar 17 produkter av 17

Val av golvfärg

När du väljer golvfärg är det först och främst viktigt att ta hänsyn till vilket material golvet har och hur mycket tyngd och slitage golvet utsätts för. Det är stor skillnad på slitaget mellan ett golv i vardagsrummet, köket, vardagsrummet eller garaget.

Det finns flera typer av golvfärg - alla med olika slitförmåga och för olika typer av golv:

 • En vattenbaserad färg är lämplig för både trägolv och betonggolv. Vattenbaserad Akrylgolvfärg är en golvfärg som rekommenderas för rum utan speciella funktionskrav som utsätts för lättare slitage och nedsmutsning. Ytan blir halvblank.
 • En vattenbaserad PU-golvfärg är även lämplig för trägolv och betonggolv. Den är mycket hållbar och rekommenderas för rum med medelstora funktionella krav och utomhusbetong som skyddas från vattenpåverkan. Pu-golvfärg har en halvblank yta.
 • Epoxiggolvfärg innehåller ett mycket starkt bindemedel som gör att nötningsmotståndet på ytan är mycket hög. Därför används epoxi ofta för golv som måste tåla mycket slitage, till exempel i hobbyrum, verkstäder, garage eller för industrin. Epoxigolvfärg ger en blank yta.

Val av kulör och glans i golvfärg

Golvfärg ger inte bara nytt liv till gamla golv. Den gör att du även kan sätta din helt egen personliga touch på rummet. Ett målat golv i ljusa kulörer gör att rummet ser större ut medans mörka golv får rummet att se mindre ut.

Om du önskar att måla ditt golv vitt rekommenderar vi att du får tonat en bruten vit färg, eftersom den är mindre känslig.

Om du saknar inspiration för att välja färg till dina golv kan du använda vårt färgkort eller vår online-färgväljare. Om du är osäker på färgen kan du alltid testa den med färgprover innan du målar.

Gulvmaling för inomhusbruk finns också i olika glansgrader. Det är att föredra att använda en gulvmaling med hög glans när du målar golv eftersom de utsätts för mycket slitage. Du bör dock komma ihåg att med en extra hög glans kan repor och slitage synas tydligare, vilket innebär att det finns en större krav på underlaget för den slutliga ytan vid användning av en extra hög glans.


Torktid för nymålade golv

Nymålade golv är dammtorra efter 1-4 timmar och ommålningsbara efter 4-8 timmar. När golvet är helt färdigmålat bör golvet torka mellan 12-24 timmar och helst 48 timmar innan du börjar sätta tillbaka möbler i rummet. Golvet har dock en full härdningstid på cirka 28 dagar.


Hur man målar sina golv

För att uppnå ett fint resultat krävs det, som med allt annat måleriarbete en bra förberedelse. Se därför till att skapa det bästa underlaget där färgen kan fästa väl.

 • Börja alltid med att rengöra golvet noggrant för att får bort smuts som kan förhindra att färgen fäster optimalt.
 • Slipa även golvet så att du har en ren och jämn yta - särskilt om du behöver måla ett trägolv. Slipningen utförs med fint sandpapper. Om det är ett nytt betonggolv krävs en hårdare slipning med diamantslipmaskin . ​​
 • Om golvet har några hål från slitage kan du lägga i detta för att få en fin, jämn yta. Trägolv spacklas med ett epoxi-spackel och för betonggolv kan du använda ett cementbaserat spackel. Ge golvet en sista rengöring så att allt slipdamm från slipningen tas bort.
 • För optimal vidhäftning av akryl- ock PU-golvfärg ges golvet först en behandling med grundfärg. Applicera färgen med en roller eller pensel och börja alltid måla längs väggar och hörn. Måla i långa drag och i träets riktning. Är det betonggolv du behöver måla, ska ytan behandlas med en förankringsgrund. Epoxigolvfärg däremot tunnas ut med vatten vid första strykningen och detta fungerar då som en grundning.
 • När golvet är torrt efter grundfärgen kan du börja måla golvet. Applicera färgen på samma sätt som med grundfärgen.
 • När du har applicerat det första lagret av färg ska golvfärgen härda. Titta på färgburken för torkningstid innan du målar det andra lagret.

 • Detta behöver du för att måla golv

  • Målartvätt eller trärens
  • Grundfärg
  • Sandpapper
  • Maskeringstejp
  • Pensel
  • Roller och tråg
  • Teleskopskaft