Spara 30 % på ALLT från Flügger
Gäller tom. 12 maj.
Handla i butik eller online
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
Spara 30 % på ALLT från Flügger
Gäller tom. 12 maj.
Handla i butik eller online
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
  • ...

Träolja

Oljebehandlat trä måste regelbundet vårdas med ny träolja. Med tiden kommer trämöbler, bänkskivan i köket eller annat trä inomhus att förlora sin glöd och kommer att se slitna och ledsna ut. Träets ursprungliga färg och glöd kan dock lätt framkallas med träolja. Läs mer om träolja inomhus här.
5 produkter
-30%
Flügger Natural Wood Ädelträolja Klassisk
Från 209,30 kr
Ord. pris 299 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
-30%
Flügger Bordsolja
Från 209,30 kr
Ord. pris 299 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
-30%
Flügger Natural Wood - Golvolja
Från 209,30 kr
Ord. pris 299 kr
+ ev. lev. kostnader
-30%
Paraffinolja Livsmedelsgodkänd
Från 48,96 kr
Ord. pris 69,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 5 produkter av 5

Vad är träolja?

Träolja ger näring åt träet och en förnyad glöd, vilket framhäver träets naturliga struktur och ådring. Med sina närande egenskaper minskar träolja tendensen att spricka och skyddar samtidigt mot röta och svamp. Träet får en vatten- och smutsavvisande yta som skyddar träets yta och gör det enkelt att hålla rent.

Välja träolja

När du väljer träolja är det först och främst viktigt att ta hänsyn till vilket träslag du ska bearbeta och hur träet tidigare har behandlats. Om du vill ha en träolja för ett speciellt träslag som teak kan du använda en teakolja istället för en vanlig träolja. Det finns även träolja, som vattenbaserad eller oljebaserad. De två typerna av träolja innehåller båda goda egenskaper, var och en med sina egna fördelar. Beroende på vilket träslag du ska behandla är det viktigt att vårda med rätt träolja så att träet får de bästa förutsättningarna för en lång livslängd.

  • Med en vattenbaserad träolja ger du träet en vattenavvisande yta som bevarar träets glöd och hållbarhet.
  • Med en oljebaserad träolja förhindras uttorkning och sprickbildning i träet och förlänger därmed träets hållbarhet. Samtidigt förvärvar ytan en gyllene yta.

Välja kulör för träolja

Många väljer en klar, färglös träolja när de behöver behandla sina snickerier, men du kan även få träolja i många olika kulörer så att dina snickerier passar din stil i hemmet. Du kan ta hjälp av vår kulörkarta för mer inspiration.

Förutom träfärgen

ger färgpigmenten i träoljan även ett brett spektrum av egenskaper till ditt träarbete. Färgpigmenten i träoljan ger extra skydd mot solens UV-strålning och gör den idealisk för möbler inomhus som placeras i solen.

Hur man behandlar med träolja

Med god förberedelse säkerställer du även optimalt skydd av snickerierna och ger ytan ett jämnare och inte minst hållbart resultat.

  • Börja rengöra träet med målartvätt
  • Slipa sedan ytan med sandpapper i samma riktning som träets ådring. Rengör för att bli av med slipdamm
  • Applicera träoljan
  • med en pensel eller svamp och arbeta in träoljan i träets yta. Efter applicering är det viktigt att ge ytan god torkningstid. Följ gärna anvisningarna på din träolja. Torka av med en trasa för att ta bort överflödig träolja.

Vad du behöver för att behandla med träolja

  • Målartvätt
  • Sandpapper
  • Träolja
  • Pensel
  • Svamp
  • Trasa