Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Metallrengöring

Rengöring med metallrengöring är en viktig del av förarbetet innan du målar metalliska ytor. En bra förberedelse, inklusive effektiv rengöring med metallrengöring, bidrar till att ge det bästa slutresultatet när du fräschar upp metall med ny målning. Metallrengöring avlägsnar effektivt fastsittande smuts, skräp och fett. Samtidigt lämnas ytan ren så att den är redo för vidare behandling.
1 artikel
Flügger Metal Pro - Metalrens
Från 179 kr
Visar 1 produkter av 1

Vad är metallrengöring?

Metalrens är en snabbt avdunstande rengöringsprodukt för metallmaterial, som effektivt rengör på djupet och lämnar ytan ren och torr. Metalrens verkar snabbt och löser upp smuts och fett från ytan samt silikon, olja, tjära, vax och fernissa. Metalrens säkerställer därför en grundlig rengöring av ytan innan vidare behandling.

Du kan få metalrens i form av flytande rengöringsmedel eller som spray, vilket gör det enkelt att applicera även på svåråtkomliga ställen.


Vad används metallrengöring till?

Metalrens används på metalliska ytor innan ytterligare behandling med målning. Metalrens effektivt avlägsnar smuts, fett och skräp och löser rost, kalk, tvålrester och metalloxid (vitt rost) från ytan. Metallen kommer därefter att vara ren, med en enhetlig och jämn yta, redo för vidare behandling.

Metallrengöring används mot:

  • Olja
  • Tjära
  • Vax
  • Fernissa
  • Kalk
  • Tvålrester
  • Metalloxid (vitrost)

Hur man använder metallrengöring

Den snabbt avdunstade metallrengöringen är snabb och effektiv vid användning. Precis som med all annan förberedelse inför målningsarbete är det viktigt med en bra förberedelse. Se därför till att ta bort allt löst smuts och rost med en stålborste eller spackel. Därefter kan du rengöra med metallrengöring.

Du kan använda metallrengöring i flytande form, som appliceras med en trasa, svamp eller en mjuk borste. Låt metallrengöringen verka i 5 minuter och skölj sedan av med rent vatten. Låt ytan torka helt innan du börjar med ytterligare behandlingar och målningsarbete.