Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Metallrengöring

Rengöring med Metal Clean metallrengöring är en viktig del av bearbetningen innan du målar metallytor. Bra förberedelse, inklusive effektiv rengöring med Metal Clean hjälper till att ge det bästa, färdiga resultatet när du behöver måla metall med ny färg. Metal Clean tar effektivt bort hårt sittande smuts och fett. Samtidigt lämnas ytan ren så att den är klar för vidare bearbetning.
1 artikel
Flügger Metal Pro - Metalrens
Från 169 kr
Visar 1 produkter av 1

Vad är Metal Clean metallrengöring?

Metal Clean är ett rengöringsmedel för material av metall som effektivt rengör på djupet och lämnar ytan ren och torr. En annan benämning för Metal Clean är betvätska. Metal Clean arbetar snabbt och löser upp smuts och fett, silikon, olja, tjära, vax och lack från ytan. Metal Clean säkerställer därför en grundlig rengöring av ytan före vidare bearbetning.

Vad används Metal Clean till?

Metal Clean används på metallytor före vidare bearbetning med färg. Metallrengöring tar effektivt bort smuts och fett samt löser rost, kalk, tvålrester och vitrost (metalloxid) från ytan. Metallen blir således ren och färdig för vidare bearbetning.

Metallrengöring används mot:

  • Olja
  • Tjära
  • Vax
  • Fernissa
  • Kalk
  • Tvålrester
  • Metalloxid (vitrost)

Hur man använder metallrengöring

Det snabbt verkande metallrengöringsmedlet Metal Clean fungerar snabbt och effektivt när det används. Som med alla andra förberedelser inför måleriet är god förberedelse otroligt viktig inte minst vid metallmålning. Var därför noga med att ta bort all löst sittande smuts och rost med en stålborste eller spackel. Därefter kan du rengöra med Metal Clean.

Metallrengöringsmedlet påföres med en trasa, svamp eller en mjuk borste. Låt metallrengöringsprodukten sitta och verka i 5 minuter och skölj med rent vatten. Låt ytan torka helt innan du påbörjar ytterligare behandlingar och måleriarbete.