Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

Golvlack

Golvlacken ger träet en vacker yta där träets naturliga struktur och ådring är synlig. Golvet blir både robust, hållbart och smutsavvisande. Golvlack ger golvet en fin finish som samtidigt säkerställer en optimal hållbarhet och därmed ett golv med en lång livslängd.
7 produkter
Användbar efter 24 timmar
Flügger Golvprimer
Från 399 kr
+ ev. lev. kostnader
Användbar efter 24 timmar
Flügger Golvprimer Vit
Från 399 kr
Flügger Natural Wood Boat Varnish - Båtlack
Från 249 kr
Visar 7 produkter av 7

Vad är golvlack?

Golvlack är en behandling för golv som skapar ett skikt på golvet så att golvet både blir hållbart och smutsavvisande. Golvlacken skyddar ditt golv från slitag över tid och är således ett riktigt bra val av behandling för golv där det finns funktionella krav.


Att välja golvlack

Du kan generellt sett behandla alla träslag med golvlack om de har behandlats med grundlack, tidigare lackerats eller är obehandlade. Det finns några försiktighetsåtgärder du bör tänka på gällande speciella typer av trä och underlag. Om dina golv tidigare behandlats med vitt pigment, såp- eller lutbehandlats, börjar du med att rengöra och slipa golvet så att du får en helt ren yta före behandlingen med golvlack.


Välj kulör och glans

Vill du ha färg på golvet så ska den på innan du behandlar med golvlack. När det kommer till att välja glans kan du välja mellan olika varianter. Som med andra typer av målning och lack gäller även här regeln att ju högre glans desto blankare blir det slutresultatet, medan ju lägre glans desto mattare blir ytan i det färdiga resultatet. För golvlack kan du välja mellan ultramatt, halvmatt, matt, halvblank eller blank.


Hur behandlar man med golvlack

Innan du börjar lacka bör du överväga hur golvet har behandlats tidigare, om det inte är obehandlat. Det här påverkar faktiskt förberedelserna, som annars bara är ett grundläggande arbete för att få ett snyggt och hållbart resultat.

 • Rengör golvet genom att dammsuga och rengöra med trärens så att allt smuts och fett tas bort.
 • Som avslutning kan du med fördel rengöra golvet med vatten tillsatt en liten mängd utspädd ättiksyra, för att helt ta bort kalk och tvålrester från rengöringen.
 • Låt sedan golvet torka väl och vänta innan det slipas av.
 • Applicera lack med en pensel längs med kanterna och i hörnen på golvet och använd en roller för de stora områdena. Du kan även använda ett teleskopskaft till din roller som gör det lättare att komma åt på högt upp.
 • Applicera golvlack i träets längdriktning och lacka några brädor åt gången hela vägen för att undvika överlappningar. Anpassa valet av verktyg efter golvet. Om det är mycket ojämnt är det en fördel att använda en pensel medan en stor roller med kort lugg kommer göra att jobbet går fortare. Efter att ha avslutat med golvlacken har golvet en torktid på ca. 12 timmar.
 • Efter att golvet härdat kan ytan slipas lätt med sandpapper och rengöras från slipdamm innan nästa lager lack. Upprepa om du vill behandla golvet en extra gång.

Det här behöver du för att lacka golv:

 • Trärengöring
 • Ättiksyra
 • Pensel
 • Roller
 • Teleskopskaft
 • Sandpapper