Spara 25 % på ALLT från Flügger
Erbjudandet gäller tom.
9 mars i butik
10 mars online
Spara 25 % på ALLT från Flügger
Erbjudandet gäller tom.
9 mars i butik
10 mars online
 • ...

Golvlack

Golvlacken ger träet en vacker yta där träets naturliga struktur och ådring är synlig. Golvets yta blir både robust, hållbar och smutsavvisande. Golvlack ger ditt golv en fin finish, som samtidigt säkerställer en optimal hållbarhet och därmed ett golv med en lång livslängd.
7 produkter
Användbar efter 24 timmar
-25%
Flügger Golvprimer
Från 299,25 kr
Ord. pris 399 kr
+ ev. lev. kostnader
Användbar efter 24 timmar
-25%
Flügger Golvprimer Vit
Från 299,25 kr
Ord. pris 399 kr
Användbar efter 24 timmar
-25%
Flügger Golvlack Ultramatt
Från 336,75 kr
Ord. pris 449 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Användbar efter 24 timmar
-25%
Flügger Golvlack Halvblank
Från 336,75 kr
Ord. pris 449 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Användbar efter 24 timmar
-25%
Flügger Golvlack Blank
Från 336,75 kr
Ord. pris 449 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
-25%
Flügger Natural Wood Boat Varnish - Båtlack
Från 186,75 kr
Ord. pris 249 kr
Visar 7 produkter av 7

Vad är golvlack?

Golvlack är en behandling för golv som skapar ett skikt på golvet så att golvet blir både hållbart och smutsavvisande. Golvlacken skyddar således ditt golv från slitaget som inträffar över tid och är således ett riktigt bra val av behandling för golv där det finns funktionella krav.


Val av golvlack

Du kan generellt sett behandla alla träslag med golvlack om de har behandlats med grundlack, tidigare lackerats eller är obehandlade. Det finns några försiktighetsåtgärder du bör tänka på gällande speciella typer av trä och underlag. Om dina golv tidigare behandlats med vitt pigment, såp- eller lutbehandlats, börjar du med att rengöra och slipa golvet så att du får en helt ren yta före behandlingen med golvlack.


Val av kulör och glans

Om du önskar att dina golv ska ha en färg kan det vara en bra idé att måla golvet innan du behandlar det med golvlack. När det kommer till valet av glans kan du välja mellan olika varianter av glans när det gäller golvlack. Som med andra typer av målning och lack gäller även här regeln att ju högre glans, desto blankare blir det slutresultatet, medan ju lägre glans, desto mattare blir ytan i det färdiga resultatet. För golvlack kan du välja mellan ultramatt, halvmatt, matt, halvblank eller blank.


Hur behandlar man med golvlack

Innan du påbörjar behandlingen med golvlack bör du överväga hur golvet tidigare har behandlats, om det inte är obehandlat. Detta kommer faktiskt att påverka förberedelsen, som annars bara är ett grundläggande arbete för ett snyggt, optimalt och hållbart resultat.

 • Rengör golvet genom att dammsuga och rengöra med trärens så att all smuts och fett tas bort.
 • Som avslutning kan du med fördel rengöra golvet med vatten tillsatt en liten mängd utspädd ättiksyra, för att helt ta bort kalk och tvålrester från rengöringen.
 • Låt golvet sedan torka väl och vänta innan det slipas av.
 • Applicera lack med en pensel längs kanterna och hörnen på golvet och använd en roller för de stora områdena. Du kan även använda ett teleskopskaft till din roller som gör det lättare att komma åt på längden.
 • Applicera golvlack i träets längdriktning och lacka några brädor åt gången hela vägen för att undvika överlappningar. Anpassa valet av verktyg för golvet. Om det är mycket ojämnt är det en fördel att använda en pensel medan en stor roller med kort lugg kommer göra att jobbet går fortare. Efter att ha avslutat med golvlacken måste golvet ha en torktid på ca. 12 timmar.
 • Efter härdningen av golvet slipas ytan lätt med sandpapper och rengörs från slipdamm innan nästa lager med golvlack. Upprepa om du vill behandla golvet en extra gång.

Det du behöver för att lacka golv är

 • Trärens
 • Eddikesyre
 • Pensel
 • Roller
 • Teleskopskaft
 • Sandpapper