Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

Panelfärg

Målning av paneler och snickerier kan göra mycket för det totala uttrycket för hemmet. Många hoppar över snickerierna inomhus när hemmet ska fräschas upp. Med snickerifärg kommer andra ytor som väggar och tak mer till rätta när paneler och snickerier också är vackert målade. Läs mer om panelfärg här .

14 produkter
Flügger Interior Stop Primer - Spärrgrund
Från 199 kr
Scandia Vattenbaserad Knastlack
Från 199 kr
Flügger Trend Edition
Från 299 kr
Matt
Blank
Glans
Kulörprov - Fulltäckande
Från 99,95 kr
Matt
Blank
Glans
Lasyr Kulörprov
Från 99,95 kr
Matt
Blank
Glans
Visar 14 produkter av 14

Val av snickerifärg

När du väljer färg för dina paneler, välj då en snickerifärg. När du ska måla paneler finns det olika typer av produkter att välja mellan. Det ger dig många alternativ för panelernas uttryck i ditt hem. Många väljer att måla träet i en kulör. Du kan även måla med en vit-pigmenterad produkt så att dina paneler blir mer transparenta där träådringen fortfarande kan ses.


Val av kulör och glans till snickerifärg

Oftast används en vit kulör för att måla paneler, men det kan skapas en mycket speciell dynamik i rummet om paneler, dörrar och lister är målade i samma kulör som väggen. Du kan även skapa en fin effekt genom att välja en kulör som ger kontrast mot väggen.

Det är också viktigt att överväga vilken glans dina paneler ska ha. Här gäller regeln att ju högre glans du väljer i din färg, desto mer glansigt blir det färdiga resultatet.

Du kan alltid hitta inspiration i vårt färgkort eller online färgväljare för att hitta den perfekta färgen. Om du är osäker på färgen kan du alltid börja med färgprover och se hur de valda färgerna passar in i ditt hem.


Hur man målar med snickerifärg

 • Börja alltid med en grundlig rengöring av dina paneler med Målartvätt så att fett och smuts tas bort.
 • Det är alltid en bra idé att börja måla med en grundfärg, särskilt när du målar på trä. Grundfärgen hjälper inte bara din snickerifärg att täcka bättre, utan du kan även undvika missfärgning och genomslag i det färdiga resultatet.
 • Om panelerna har skador som små hål eller sprickor, spacklas dessa med ett snickerispackel. Snickerispackel har en snabb torktid så att du därefter kan slipa ytan.
 • När du målar paneler är det viktigt att måla i träts riktning och med långa drag.
 • När färgen är torr slipas ytan lätt med fint sandpapper så att du har en fin jämn yta igen redo för den andra omgången med snickerifärg. Kom ihåg att rengöra efter slipning så att slipdamm inte sätter sig i det andra skiktet av färgen.

Beroende på vilken kulör du målar med, kan det vara nödvändigt att ge panelerna ett extra lager av snickerifärg.


Detta behöver du för att måla med snickerifärg

 • Målartvätt
 • Spackelmassa
 • Sandpapper
 • Grundfärg
 • Pensel