Grundfärg

Innan du börjar ditt måleriarbete är det viktigt att grundmåla. Grundfärgen gör ytan jämn och kan förhinfra missfärgning från underlaget. Således hjälper även grundfärgen till att framhäva den slutliga färgen och dess kulör optimalt. Med en bra grundfärg säkerställer du således det bästa och mest hållbara resultatet. Läs mer om grundfärg här .

10 produkter
Wall Primer Pro
Från 1 339 kr
Flügger Plattförseglare Spray
Från 339 kr
Flügger våtrumsgrund
Från 319 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Interior Stop Primer
Från 199 kr
Flügger Interior Fix Primer
Från 159 kr
+ ev. lev. kostnader
Magnetfärg - Flügger Interior Magnetic Board
Från 399 kr
Flügger Metal Pro Multiprimer - Metallgrundfärg
Från 219 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 10 produkter av 10

Grundfärg - nödvändig eller inte?

Även om mycket färg idag täcker väldigt bra, så ger en grundfärg ett stort antal extra funktioner både under och efter det färdiga resultatet.

De universella typerna av grundfärg för inomhusanvändning vidhäftar, fyller och förseglar ytan. Det finns även andra typer av grundfärg såsom utomhusgrundfärg eller andra mer speciella typer med spärrande egenskaper och rostskyddande funktioner.


Interiör grundfärg

Vid användning av en grundfärg med goda spärrande egenskaper förhindras vattenlösliga ämnen från underlaget från att missfärga det färdiga resultatet. Grundfärg kan även användas för nya eller tidigare ytor för att förhindra att färgen sugs annorlunda på underlaget.

Det finns speciell grundfärg för glasfiberväv och fiberfilt. Denna typ av grundfärg säkerställer att du mättar gips och filt och ger ett enhetligt underlag. Ytan är sedan redo för att målas med tak och väggfärg.


De många egenskaperna hos grundfärgen

  • När du först målar med grundfärg får du ett vackert och enhetligt resultat
  • Grundfärg säkerställer bättre täckning och vidhäftning av den slutliga färgen
  • Med grundfärg kan du täcka fläckar och missfärgningar på underlaget för att förhindra genomslag i det färdiga resultatet
  • Grundfärg skapar en mättad yta så att underlaget inte suger mer färg än nödvändigt. Samtidigt säkerställer du även en jämn insugning på hela underlaget