Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Fogpistol

Fogpistolen gör jobbet med att lägga fogmassa m.m mycket enklare. Samtidigt kan du även applicera i en stadig ström, så resultatet blir mer enhetligt. En fogpistol är alltså ett bra verktyg när du behöver foga i hemmet. Oavsett om det är springor som behöver döljas eller utrymmet mellan lister och väggar, sparar en fogpistol dig mycket tid i ditt arbete.
1 artikel
Fogpistol
Från 79,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 1 produkter av 1

Vad är en fogpistol?

En fogpistol är ett verktyg för att lägga fogar, gömma springor eller foga tätt längs trösklar, fönster eller tak. Fogpistolen är laddad med en fogpatron, vilket gör det enkelt att pressa tätningsmassan i en jämn fördelning, så att du enkelt och snabbt får en enhetlig fog.


Hur fungerar en fogpistol?

Fogpistolen är monterad med en fogpatron som innehåller tätningsmedel. Efter montering kan tätningsmassan pressas ut med hjälp av ett handtag som pressar en kolv in i fogpatronen. Tätningsmassan kommer ut genom tryck via fogpistolens avtryckare och ut ur fogpistolens spets. Det är viktigt att skära spetsen på fogpatronen med ett snett snitt som är mindre än själva fogens bredd så att du bättre kan kontrollera fogmassan. När fogen har applicerats kan du dra den väldigt smidigt med en spackelspade som kan komma åt det du har fogat.


Fördelar med att använda en fogpistol

Den enkla metoden med en fogpistol säkerställer ett jämnare flöde av fogmassan, vilket är lättare att kontrollera och samtidigt lätt kan stoppas igen genom att släppa trycket på pistolens avtryckare.


Multifunktionell pistol

En fogpistol kan användas för många olika ändamål. Med sina många applikationer och enkla hantering är det ett oumbärligt verktyg i arbetet. Med en fogpistol säkerställer du ett enhetligt och jämnt resultat och sparar samtidigt mycket tid i ditt fogarbete.

Du kan använda en fogpistol för:

  • Reparationer av små sprickor eller skador
  • Föreningar mellan väggar och lister
  • Hörnanslutningar
  • Anslutningar som ska döljas
  • Tätning mellan bänkskiva och lister

Välja en fogpistol

När du väljer en fogpistol är det först och främst viktigt att välja en fogmassa eller spackel av god kvalitet för att säkerställa att det även håller länge. Detta är särskilt viktigt om du har mycket fogarbete att göra. Dessutom kan det vara en fördel att välja en fogpistol med ett bra ergonomiskt handtag, så att du har ett bra grepp under ditt arbete. Om det är mycket fogarbete kan du även överväga en elektrisk fogpistol som gör det enkelt att göra en helt jämn och enhetlig fog med hjälp av fogpistolens doseringsinställningar för fogen.