Möbellack

Med lack kan du enkelt fräscha upp dina inomhusmöbler. Träets naturliga struktur och ådring förblir synlig med en fin yta på möblerna. Samtidigt hjälper lacken även till att skydda möblernas yta, ger en smutsavvisande yta och underlättar rengöring. Läs mer om här .

2 produkter
Flügger Natural Wood - Lackbets
Från 329 kr
Flügger Natural Wood Båtlack - Båtlack
Från 239 kr
Visar 2 produkter av 2

Val av möbellack

Möbler finns i alla möjliga olika typer av träslag. Det är därför viktigt att du väljer lack som passar just dina möbler. Beroende på vilket utseende du vill ha för dina möbler kan du hitta rätt typ och lack för ditt projekt.


Hur behandlar man med lack

För ett vackert och hållbart resultat är det alltid viktigt att börja med bra förberedelser. Det är särskilt viktigt om det är tidigare behandlat trä du behöver behandla med möbellack.

  • Behandling av tidigare lackerat trä

Tvätta först ytan med Trärens. Ta bort all lös lack och slipa ytan med sandpapper så att den kvarvarande lacken på ytan försvinner. Rengör ytan från slipdamm. Applicera lacken och låt ytan torka innan applicering av andra skiktet.

  • Behandling av obehandlat trä

Rengör ytan med Trärens så att smutsen tas bort. Slipa lätt med sandpapper så ytan blir slät. Applicera lacken och låt torka. Slipa lätt med sandpapper och rengör sedan från slipdammet. Upprepa med ännu ett lager lack.