Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

Terrassolja

Solens strålar och vinterns kalla och blöta väder sätter så småningom sina spår på träterrassen. Olja till terrassen är därför en riktigt bra behandling för att framhäva träets naturliga glöd och lyster igen. Samtidigt är träet även skyddat mot vatteninträngning, vilket kan skada träet och därmed ger god hållbarhet till din träterrass.
4 produkter
Lasyr färgprov
Från 99,95 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger Wood Tex Impredur - Extra Vattenavvisande Träolja
Från 189 kr
Användbar efter 24 timmar
Flügger Wood Tex Wood Oil - Vattenbaserad träolja
Från 169 kr
Flügger Wood Oil Classic - Träolja
Från 199 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 4 produkter av 4

Vad är terrassolja?

På Flügger har vi flera olika oljor som går att använda på terrasser. Impredur träolja kan användas på träfasader, trädäck, trädgårdsmöbler, fönster och dörrar. Kan i samband med behandling av fönster och dörrar även användas på insidan. Det är en vattenlöst specialträolja med extra vattenavvisande egenskaper. Innehåller UV-filter som skyddar mot solens skadliga strålar. Pigmenterar man oljan ger det ett bättre skydd än opigmenterad. Oljan hämmar alg- och mögelpåväxt på ytan. Används till ljusa och mörka väderbeständiga träslag och tryckimpregnerat trä.

Så väljer du terrassolja?

Terrassolja finns i flera olika varianter och valet beror därför på vilket resultat du vill ha. Klar olja kommer att framhäva träets naturliga lyster och ge det en gyllene nyans, medan en pigmenterad olja ger träet ett annat uttryck.

När är det bäst att behandla med olja på terrassen?

När du ska behandla med olja på terrassen är det bra att välja en dag då temperaturen ligger mellan 15-20 grader. Vänta tills skuggan faller över terrassen, så slipper du måla i direkt solljus. Hög värme och stark sol gör att oljan avdunstar innan den hinner tränga in i träet och man uppnår därför inte den optimala effekten av oljans egenskaper.

Hur man behandlar terrassen med olja

För ett vackert och hållbart resultat gäller alltid ett bra förarbete - även när det gäller behandling med olja.

 • Rengör alltid först träterrassen med Trallrent så att missfärgningar, smuts och rester från gammal träolja tas bort.
 • Använd en kvast eller borste för att fördela och skrubba träet väl. Du kan göra jobbet enklare genom att använda en terrassrengörare som kopplas på högtryckstvätten för ändamålet.
 • Skölj terrassen efteråt med vatten och upprepa rengöringen om det fortfarande finns missfärgningar eller beläggningar på ytan. Låt sedan ytan torka helt. Det är viktigt att göra rent terrassen i god tid så den är torr före behandling med olja.
 • Applicera oljan med en pensel på brädorna som ligger mot sockeln, räcken eller annat.
 • Applicera sedan terrassolja med en roller i brädornas längdriktning. Du kan med fördel använda ett förlängningsskaft så att du kan göra långa drag. Måla vått-i-vått.
 • Olja om det behövs i utrymmena mellan brädorna med en pensel.
 • Upprepa appliceringen tills träet är mättat och ser enhetligt ut. Överflödig olja på ytan torkas alltid av med en trasa efter ca. 20 minuter torktid. Olja får inte ligga kvar på ytan och torka.

Detta behöver du för att behandla med terrassolja

 • Trallrent
 • Kvast eller borste
 • Pensel
 • Roller
 • Terrassolja