Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Penseltvätt

Om penslarna ska klara flera måleriprojekt måste de rengöras noggrant och även helst strax efter användning. En bra rengöring ger dem inte bara ett längre liv, det bibehåller även penselns kvalitet, så det fortsatt är bra att måla med under nästa måleriarbete. En bra penselrengöring är därför en viktig del i ditt måleriarbete. Samtidigt gör penselrengöraren det efterföljande rengöringsarbetet enkelt och snabbt och är därmed en bra hjälp till slutet av din arbetsprocess.
1 artikel
Penselrengöring - Flügger Fluren 59
Från 59,95 kr
Visar 1 produkter av 1

Vad är Penseltvätt?

Penseltvätt är ett rengöringsmedel som effektivt rengör penslar från vattenbaserade- och oljebaserade färgprodukter. Dessutom tar den även bort smuts och fett från penseln. Du kan använda penseltvätt på metall-, sten- och betongytor för att ta bort fett, olja och tjära.

Penseltvätt är ett mer miljövänligt sätt att rengöra penslar från färg och dylikt än exempelvis med lacknafta som också används för att rengöra penslar.


Vad kan penseltvätt användas för

Penseltvätt kan användas för rengöring av olika typer av måleriverktyg. Det är därför inte bara penslar du kan rengöra med penseltvätt. Färgrullar eller annat du har använt för ditt måleriarbete som behöver rengöras från vattenbaserad färg eller lack kan också rengöras med penseltvätt.


Hur man använder penseltvätt

  • Vid rengöring av penslar som används för färg eller lack är det viktigt att rengöra grundligt för att förlänga penslarnas livslängd. Penseltvätt hjälper dig att effektivt rengöra dina penslar.
  • Ta bort mesta möjliga av färgen från verktygen.
  • Tillsätt penseltvätt noggrant i penseln eller färgrullen.
  • Skölj med rent vatten.
  • För samman borsten på penseln och låt den torka. Lägg penslarna ner eller häng upp dem så att de inte står direkt på penselborsten eller har penselborsten uppåt så att vattnet rinner ner i penseln.