Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

Tapetklister

På den här sidan hittar du vårt stora sortiment av tapetlim. När du tapetserar en vägg är det alltid en fördel att välja ett bra och kvalitetsmedvetet tapetlim som passar projektet. Med rätt tapetlim ökar garantin för att tapeten sitter kvar långt efter att du har fäst den på väggen. Läs mer om tapetlim här.
2 produkter
Fiona Tapetklister pulver
Från 99,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Fiona 290 Tapetlim
Från 79,95 kr
Visar 2 produkter av 2

Vad är tapetklister?

Tapetklister används för att sätta upp en mängd olika väggbeklädnader. Du använder tapetlim när du tapetserar dina väggar med till exempel sågspånstapeter, vinyltapeter, papperstapeter och non-woven-tapeter.

När du sätter upp sågspånstapeter, vinyltapeter och papperstapeter, behöver du vanligtvis applicera tapetlim på baksidan av dessa tapettyper.

Om du arbetar med tapeter i non-woven-kvalitet, applicerar du limmet direkt på väggen. Detta beror på att non-woven tapeter har ett lager av filt på baksidan som är formstabil och inte sväller, så du behöver inte applicera limmet på tapeten.

Använd våtrumslim på områden med fukt

En våtrumslim är ett fukttåligt lim som används för väggar som är placerade i områden där det finns risk för fukt i varierande grad. Våtrumslim kan användas på olika ytor såsom betong, puts och gips.

Som en extra bonus kan du använda våtrumslim för att montera väv, filt och tapet om ytan är i direkt kontakt med vatten.

Våtrumslim är därför idealisk tillsammans med en väggklädsel som placeras på badrumsväggen och eventuellt nära en dusch, eftersom våtrumslimmet i sådana fall hjälper tapeten att stå emot direkt vattenstänk.

Hur man applicerar tapetklister

En grundlig förberedelse av väggen innan du applicerar tapetlim och väggbeklädnader är alltid att föredra, eftersom det i slutändan har en enorm inverkan på slutresultatet.

Därför har vi gjort en enkel och tydlig guide för att applicera tapetlim nedan, som du med fördel kan följa:

 • Ta bort gamla och överflödiga tapeter eller färgrester.
 • Ta bort smuts, fett och nikotin genom noggrann rengöring - eventuellt med Fluren 37 och Fluren 49 Sot & nikotinrengörning.
 • Slipa bort ojämnheter.
 • Spackla eventuella sprickor, hål och skador med sandspackel.
 • Applicera ett lager tapetlim på
 • baksidan av tapeten (om du använder non-woven - applicera tapetlim direkt på väggen)
 • Applicera non-woventapeten från toppen av väggen och använd sedan ett tapetverktyg för att sätta fast tapeten från topp till botten. Om blåsor dyker upp kan du släta ut dem med tapetverktyget.
 • Fortsätt tapetseringen genom att placera våderna mycket nära varandra. Undvik överlappning.
 • Ta bort överflödigt tapetlim med en svamp.
 • När tapeten är rät kan du skära av överskottet med en tapetkniv.