Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Magnetfärg

Magnetfärg innehåller järnpulver som skapar en magnetisk effekt. Därför kan du med magnetfärg enkelt tillverka magnetiska ytor så att du kan hänga magneter. På så sätt kan du skapa en anslagstavla helt i din egen design och stil.

Det gör inte bara anslagstavlan praktisk när det gäller organisation, utan det ger också möjlighet att göra tavlan mer personlig och dekorativ genom att hänga upp bilder och teckningar. Läs mer om magnetfärg här .

0 produkter
Ingen produkt hittad

Var kan du måla med magnetfärg?

Det är bara fantasin som begränsar kreativiteten i att utforma din anslagstavla med magnetfärg. Det viktigaste är att du applicerar magnetfärgen på en slät yta för att se till att magneterna kan hänga ordentligt och rakt.

Med magnetfärg kan du måla ytor som:

  • Tapet
  • Gips
  • Betong
  • Trä
  • Spacklade ytor

Det finns flera användningsområden med magnetfärg och du kan därför skapa din helt egna alternativa och dekorativa anslagstavla på många olika ytor.


Innan du målar med magnetfärg

Innan du sätter igång måleriarbetet med magnetfärg är det som alltid bra att förbereda med rengöring, slipning och att grundmåla. Det är viktigt med en slät och jämn yta så att du inte bara säkerställer god vidhäftning och hållbarhet i det färdiga resultatet, utan även så att magneterna fäster bättre.


Hur man målar med magnetfärg

Magnetfärg är en slags grundfärg som appliceras innan du målar ytan med din slutliga färg. Om det är en vägg du målar, målar du med magnetfärg innan du målar med själva väggfärgen.

För att förstärka den magnetiska effekten rekommenderar vi att du målar minst 3 lager magnetfärg. Det kan vara en bra idé att måla skikten av magnetfärg i olika riktningar så att färgen och dess effekt är jämnt fördelade på ytan.

På det viset ser du till att ytan är helt mättad med järnpulver och därmed undviker områden på ytan där magneter har svårt att fästa.

Det är emellertid värt att komma ihåg att en målad yta aldrig kommer att ha samma magnetiska effekt som metall. Därför är det en bra idé att använda magneter som är lite kraftfullare i sin styrka.


Kan magnetfärg tas bort igen?

Magnetfärg kan enkelt tas bort igen om du har nya, kreativa idéer över tid. Det spelar dock sällan roll att en vägg är lite magnetisk. Men om du fortfarande vill ta bort den magnetiska effekten helt och hållet kan du antingen slipa ytan eller måla över den. Genom att måla ytan med ytterligare lager av din slutliga färgen minskar den magnetiska effekten.


Kombinera magnetisk färg med snickerifärg

För att få fler funktioner på din anslagstavla kan du kombinera magnetfärg med skoltavelfärg. Då kan du använda både ditt nya tavla för magneter och att skriva på. Återigen är det bara kreativiteten som sätter gränser och med en kombination av magnet- och skoltavelfärg får du ännu fler möjligheter att sätta din egen personliga touch på din anslagstavla.