Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Ge staketet en kärleksfull hand med ett hållbart träskydd

Är det dags att måla staketet? Istället för att vänta tills staketet börjar förfalla och i så fall behöver bytas ut mot ett nytt bör man överväga den betydligt mer ekonomiska lösningen, som är att underhålla det med en högkvalitativ träskyddsprodukt.

Staketet är särskilt utsatt för alger, mögel och tuffa väderförhållanden då det ofta står relativt oskyddat och bildar en fin ram runt tomten. Därför är det viktigt att ge staketet de bästa förutsättningarna för att klara dessa påfrestningar.

På Flügger har vi en hel del produkter som kan hålla ditt staket rent och snyggt under lång tid, till exempel Flügger 05 Wood Tex Uteakrylat, som är ett särskilt snabbtorkande träskydd och som ger träet en mycket väderbeständig yta med maximal hållbarhet samt glans och färgstabilitet. Dessutom tål den regnskurar en timme efter applicering och har en hållbarhet på 15 år.

 

Välj bland en mängd vackra kulörer för staketet

Många väljer det traditionella vita staketet, som även är ett vackert och elegant tillskott till tomten. Men man kan faktiskt få de flesta av våra trädskyddsprodukter i en hel del andra kulörer, vilket kan få ditt staket att sticka ut lite jämfört med de andra i grannskapet.

Eventuellt kan staketet målas i en kulör som matchar huset, vilket kan ge en härlig känsla när man ser nyanserna matcha varandra.

Allt du behöver göra är att trycka på 'välj kulör' under de olika produktsidorna och sedan kan du välja exakt den kulör som passar ditt staket bäst.

Dags för förändring? Så målar du ditt staket

Nedan hittar du en steg-för-steg-guide som hjälper dig att måla ditt staket. Läs igenom guiden noggrant innan du startar ditt projekt.

  • Rengör staketet med Facade Cleaner och tvätta sedan bort smuts, alger och mögel med en algborttagare.
  • Skrapa bort gammal färg med en färgskrapa.
  • Slipa ytan med sandpapper för att säkerställa bättre vidhäftning.
  • Om staketet är obehandlat bör du grundmåla med en grundfärg, exempelvis Flügger 01 Wood Tex Grundolja.
  • Måla staketet med en träskyddsprodukt - vi rekommenderar Flügger 05 Wood Tex Uteakrylat. Måla staketet två gånger med en pensel som matchar brädornas tjocklek.