Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Våtrumsspackel

Våtrumsspackel är förstärkt spackel som vanligtvis används i badrummet eller andra våtutrymmen. En våtzon kan vara området bakom diskbänken i köket som är mycket utsatt för vatten eller tvättstugan. Våtrumsspackel är speciellt framtagen för att stå emot och förhindra att fukt tränger in i väggen. Läs mer om våtrumsspackel her.

Vilket spackel ska jag välja?

3 produkter
Flügger Filler Pro H20 - Våtrumsspackel
Från 319 kr
+ ev. lev. kostnader
Våtrumsspackel Svanmärkt Flügger
Från 769 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Sandplast LW - Våtrumsspackel
Från 94,95 kr
Visar 3 produkter av 3

Här ska du använda våtrumsspackel

Till skillnad från vanlig spackelmassa är våtrumsspackel speciellt utvecklad för att skydda dina våtutrymmen mot fukt och mögel. Här är det oftast badrummet som lyfts fram eftersom det är ett rum med många våtzoner.


Duschen, handfatet och badkaret är platser du bör vara särskilt uppmärksam på när du använder våtrumsspackel, eftersom de är platser som är belägna där de är utsatta för mycket vatten.

Sammanfattningsvis kan man säga att du bör använda våtrumsspackel på platser som är i direkt kontakt med mycket vatten.

Så målar du med våtrumsmålning

Om du ska måla ditt badrum bör du använda en våtrumsmålning. Våtrumsmålning kan, precis som våtrumsspackeln, tåla direkt kontakt med vatten. Den förhindrar också fukt från att tränga in i väggen, vilket gör den perfekt för badrummet.


Målning av våtutrymmen kan också delas in i två kategorier; målning av våtzon och målning av en fuktig zon. En våtzon är, som nämnts, platserna som är i direkt kontakt med vatten. En fuktig zon är däremot alla andra platser i badrummet, alltså platser som inte är direkt påverkade av vatten, men som fortfarande blir fuktiga.

Här nedan får du en guide till hur du målar med våtrumsmålning


  • Slipa och spackla väggen med våtrumsspackel. Våtrumsspackeln hjälper din vägg att motstå fukt och mögel.
  • Rengör noggrant med grundrens (Fluren 37 och Fluren 33 Kalkfjerner), för att ta bort smuts, kalk och andra beläggningar från ytan.
  • Applicera en våtrumsgrundare. Särskilt om underlaget är mycket sugande eller om du arbetar med en vägg som är nybehandlad med väv. Du kan också välja att applicera något av grundaren innan du sätter upp väven, och avsluta med ett lager innan du applicerar våtrumsmålningen.
  • Applicera våtrumsmålningen när grundaren har torkat. Måla kanter och hörn med en pensel och stora ytor med en målarroller.
  • När det första lagret har torkat kan du applicera det andra lagret.