Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Skoltavelfärg

Skoltavelfärg är en speciell typ av färg som gör att du kan skriva och rita med krita på den målade ytan. Skoltavelfärg låter dig sätta din helt egen personliga touch på hemmet och är en bra, kreativ lösning för att planera och organisera hemma. Läs mer om här .

1 artikel
Skoltavelfärg - Flügger Interior Blackboard Finish
Från 199 kr
Matt
Blank
Glans
Visar 1 produkter av 1

Många alternativ med skoltavelfärg

Med skoltavelfärg undviker du hål i väggarna från upphängning. Du kan även fritt välja vilken storlek din griffeltavla ska vara. Men det behöver inte bara vara väggar som målas med skoltavelfärg. Du kan även måla direkt på förvaringslådor eller för att göra små skyltar för örtträdgården. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Med en god kvalitetsfärg får du en mycket tvättbar yta som enkelt kan rengöras med en fuktig trasa - redo för ny organisation och lek.


Hur man målar med skoltavelfärg

  • Börja alltid med en grundlig rengöring av ytan med Målartvätt före måleriarbetet. En ren och torr yta är den optimala utgångspunkten för alla måleriprojekt.
  • Slipa eventuella ojämnheter på ytan med sandpapper och avlägsna slipdammet. Om skoltavelfärgen målas över ojämnheter är det inte bara den synliga ytan som påverkas utan det kan även påverka hur bra det går att rita och skriva på ytan.
  • Innan du startar måleriarbetet måste du även ta hänsyn till projektets storlek.
  • Efter att du har mätt och hittat den bästa platsen för din nya tavla är det dags att rama in tavlan med maskeringstejp. För att säkerställa en helt skarp kant på din tavelfärg är det en bra idé att måla längs maskeringstejpen med väggens nuvarande färg. Detta kommer att förhindra att tavelfärgen flyter under maskeringstejpen och istället håller sig till tejpens kant. Låt väggfärgen torka i 30 minuter innan du fortsätter målningsarbetet.
  • När kanterna är torra är du redo att måla det första lagret med tavelfärg. För ett snyggt och hållbart resultat rekommenderar vi att du målar två till tre lager. Kom ihåg att ta bort tejpningen innan tavelfärgen är helt torr. På så sätt undviker du att ta bort den nya färgen med tejpen och få ojämna kanter.

Hur man tar bort tavelfärgen?

Önskar du att ta bort tavelfärgen igen är det också enkelt att göra. Det finns faktiskt några helt enkla metoder för hur.

Du kan ta bort tavlan genom att slipa ner väggen. Här är det viktigt att slipa extra bra vid tavlan kanter så att de inte syns när du målar över med väggfärg. För att vara säker på att alla synliga kanter och färg från tavelfärgen är borta kan det vara en bra idé att först slipa med grovt sandpapper och sedan med fint sandpapper.

Du kan också använda en målarborttagare som löser upp vattenbaserad färg. Tavelfärgen kan då skrapas bort, men du bör vara medveten om att användningen av målarborttagare även tar bort det underlag som tavelfärgen är målad på.

När tavelfärgen är borttagen och det inte längre finns några synliga kanter rensas ytan från damm och smuts. När ytan sedan är torr är den redo för fortsatt målningsarbete.


Gör din tavla magnetisk

Om du ska göra en tavla hemma med tavelfärg kan du samtidigt ge tavlan en extra funktion med magnetfärg. På så sätt kan du förutom att skriva och rita på tavlan även hänga upp magneter direkt på den målade ytan.

Magnetfärg är en vanlig färg som innehåller järnpulver, vilket skapar den magnetiska effekten. Det gör inte bara tavlan extra praktisk när det gäller organisering, utan det ger också möjlighet att göra tavlan mer personlig och dekorativ med bilder och teckningar.