Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Skoltavelfärg

Skoltavelfärg är en speciell typ av färg som gör att du kan skriva och rita med krita på den målade ytan. Skoltavelfärg låter dig sätta din helt egen personliga touch på hemmet och är en bra, kreativ lösning för att planera och organisera hemma. Läs mer om här .

1 artikel
-25%
Skoltavelfärg - Flügger Interior Blackboard Finish
Från 149,25 kr
Ord. pris 199 kr
Matt
Blank
Glans
Visar 1 produkter av 1

Många alternativ med skoltavelfärg

Med skoltavelfärg undviker du hål i väggarna från upphängning. Du kan även fritt välja vilken storlek din griffeltavla ska vara. Men det behöver inte bara vara väggar som målas med skoltavelfärg. Du kan även måla direkt på förvaringslådor eller för att göra små skyltar för örtträdgården. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Med en god kvalitetsfärg får du en mycket tvättbar yta som enkelt kan rengöras med en fuktig trasa - redo för ny organisation och lek.


Hur man målar med skoltavelfärg

  • Börja alltid med en grundlig rengöring av ytan med Målartvätt före måleriarbetet. En ren och torr yta är den optimala utgångspunkten för alla måleriprojekt.
  • Slipa eventuella ojämnheter på ytan med sandpapper och avlägsna slipdammet. Om skoltavelfärgen målas över ojämnheter är det inte bara den synliga ytan som påverkas utan det kan även påverka hur bra det går att rita och skriva på ytan.
  • Innan du startar måleriarbetet måste du även ta hänsyn till projektets storlek.
  • Efter att ha mätt upp och hittat det bästa stället för din nya griffeltavla är det dags att rama in den med maskeringstejp.
  • För ett fint och hållbart resultat rekommenderar vi att du målar 2-3 lager. Kom även ihåg att ta av tejpen innan tavlans färg är helt torr, så undviker du att tejpen målas fast.

Hur man tar bort tavelfärgen?

Om du inte vill ha skoltavelfärgen längre kan du enkelt måla över den.

Det är viktigt att slipa ner kanterna efter skoltavelfärgen så att de inte blir synliga när du målar över med väggfärgen.

Efter att ytan är slät igen och rengjord är den redo för det ytterligare måleriarbetet.


Gör din tavla magnetisk

Om du behöver måla i hemmet med skoltavelfärg kan du även lägga till en ytterligare funktion med hjälp av magnetfärg. På så sätt kan du även sätta magneter direkt på den målade ytan.

Magnetfärg är en färg som innehåller järnpulver som skapar en magnetisk effekt. Det gör det även möjligt att göra tavlan än mer personlig och dekorativ med bilder och ritningar.