Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Borttagning av tapet

Borttagning av tapet kan göras på olika sätt. Det viktigaste är rätt verktyg så att du inte skadar underlaget. Detta gäller särskilt för att ta bort tapeter på gipsskivor, där vissa verktyg ge skada på ytan. Om du behöver ta bort tapeter kan du applicera Tapetloss eller använda tapetnedångare. I kombination med verktyg kan du ta bort tapeter från vilken yta som helst så att den är redo för ny och vidare bearbetning.
1 artikel
Fiona Wallpaper Remover - Tapetborttagare
Från 169 kr
Visar 1 produkter av 1

Vad behövs för borttagning av tapeter

För att ta bort tapeter finns det olika metoder och verktyg som du kan använda för att rengöra en yta från tapeter. Valet av verktyg och metod beror på hur mycket och hur gammalt tapet du behöver ta bort, hur många lager tapet det finns och vilken yta du behöver ta bort tapeten från. Det kan vara en bra idé att kombinera flera metoder för att kunna ta bort all tapet. Det gäller särskilt om det är tapet som sitter fast på ytan, som till exempel en gammal tapet, eller om det finns flera lager tapet. Det kan vara svårt att lösa upp alla lager tapet med en tapetblötläggare utan också att använda en tapetskrapa, en spackel eller annat verktyg.


Vad du kan använda för att ta bort tapeter:

  • Tapetskrapa
  • Spackelspade
  • Grovt sandpapper
  • Tapetloss

Rengöring av tapeter på gips

Alla typer av verktyg, såväl som Tapetloss och tapetnedångare, kan användas för borttagning av tapeter på alla typer av ytor utom gipsskivor. Behöver du ta bort tapeter från gipsskivor kan du nämligen skada pappret på gipsskivorna med en tapetnedångare. Rengöring av tapeter på gipsskivor kräver därför en annan typ av teknik än tapetnedångare för att undvika skador på ytan.


Hur man tar bort tapeter.

Med rätt verktyg blir det inte en långsam eller svår process att ta bort tapet. Genom att kombinera flera metoder blir arbetet både snabbare och lättare. Observera att metoden inte kan användas för att avlägsna tapet från gips. Använd istället en tapetblötläggare eller liknande för att ta bort tapet, och undvik verktyg som kan skada ytan.

  • Börja med att skrapa tapeten med en tapettrissa. Du kan även slipa med grovt sandpapper.
  • Applicera tapetloss i ett jämnt och rikligt lager med en roller.
  • Låt tapetloss verka i 5-20 min, varefter tapeten kan rivas av. Om det finns platser där tapetet fortfarande sitter fast kan du skrapa med en tapetskrapa eller en spackelspade.
  • Upprepa behandlingen om det behövs.