Spara 30 % på ALLT från Flügger
Gäller tom. 12 maj.
Handla i butik eller online
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
Spara 30 % på ALLT från Flügger
Gäller tom. 12 maj.
Handla i butik eller online
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
  • ...

Spärrgrund

Spärrfärg/spärrlack är en viktig del av ditt målningsarbete om du målar på ytor med risk för genomblödning från träkvistar och hartser, eller om ytorna har fläckar och missfärgningar. Med spärrgrund säkerställer du att den nymålade ytan håller sig vacker under lång tid utan genomblödning.
4 produkter
-30%
Flügger Fläckisolering Spray
Från 181,30 kr
Ord. pris 259 kr
-30%
Flügger Interior Stop Primer - Spärrgrund
Från 139,30 kr
Ord. pris 199 kr
-30%
Scandia Vattenbaserad Knastlack
Från 139,30 kr
Ord. pris 199 kr
Visar 4 produkter av 4

Vad är spärrfärg / spärrlack?

Spärrgrund är en grundfärg/lack som med sina spärregenskaper skyddar mot hartsinträngning, fläckar och missfärgningar. Genom att applicera Spärrgrund före målning skyddar du dina nymålade ytor och säkerställer att det färdiga resultatet blir hållbart och inte lyser igenom från underlaget.

Spärrgrund finns som färgprimer eller transparent lack som ger en blåaktig nyans. Detta påverkar dock inte slutresultatet.

Hur man behandlar med spärrgrund

Innan du börjar måla, applicera primern på kvistar, fläckar och missfärgningar på ytan. Det rekommenderas att behandla ytan med 1-2 lager primer för optimalt skydd mot inträngning.

Torktiden är optimal och snabb, så du kan applicera färg eller andra ytbehandlingar relativt snabbt efteråt. Se dock till att ytan har härdat innan du applicerar lager 2 för att undvika ojämnheter i ytan.