Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Spärrgrund

Spärrfärg/spärrlack är en viktig del av ditt målningsarbete om du målar på ytor med risk för genomblödning från träkvistar och hartser, eller om ytorna har fläckar och missfärgningar. Med spärrgrund säkerställer du att den nymålade ytan håller sig vacker under lång tid utan genomblödning.
4 produkter
Flügger Iso 5 - Matt Isolerfärg
Från 319 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Fläckisolering Spray
Från 259 kr
Flügger Interior Stop Primer - Spärrgrund
Från 199 kr
Scandia Vattenbaserad Knastlack
Från 199 kr
Visar 4 produkter av 4

Vad är spärrfärg / spärrlack?

Spärrgrund är en grundfärg/lack som med sina spärregenskaper skyddar mot hartsinträngning, fläckar och missfärgningar. Genom att applicera Spärrgrund före målning skyddar du dina nymålade ytor och säkerställer att det färdiga resultatet blir hållbart och inte lyser igenom från underlaget.

Spärrgrund finns som färgprimer eller transparent lack som ger en blåaktig nyans. Detta påverkar dock inte slutresultatet.

Hur man behandlar med spärrgrund

Innan du börjar måla, applicera primern på kvistar, fläckar och missfärgningar på ytan. Det rekommenderas att behandla ytan med 1-2 lager primer för optimalt skydd mot inträngning.

Torktiden är optimal och snabb, så du kan applicera färg eller andra ytbehandlingar relativt snabbt efteråt. Se dock till att ytan har härdat innan du applicerar lager 2 för att undvika ojämnheter i ytan.