Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Kalkbort

Kalkbeläggningar i större eller mindre utsträckning är tyvärr nästan oundvikligt. Kalk i grundvattnet lägger sig som fula och envisa beläggningar på allt från kakel till glas, handfat, kranar och duschar. Med en bra kalkborttagare kan du snabbt, enkelt och effektivt ta bort de fula och envisa beläggningarna av kalk.
2 produkter
Flügger Fluren 33 - Koncentrerad kalkborttagare
Från 59,95 kr
Flügger Fluren 33 - Spray för kalkborttagning
Från 29,95 kr
Visar 2 produkter av 2

Vad är kalkborttagare?

Kalkbort, Fluren 33, är ett surt kalkborttagningsmedel och effektivt för att ta bort kalkavlagringar. Kalkbort är i synnerhet en utmärkt rengöringsprodukt för kök och badrum, där kalkbeläggningar ofta kan förekomma.


Var kan du använda kalkbort?

Kalkbort kan användas för alla typer av envisa kalkbeläggningar, exempelvis i badrummet för rengöring av kakel, glasdörrar, handfat, toalett, kranar eller duschmunstycken. När du använder Kalkbort är det även viktigt att vara medveten om att vissa material kan vara syrakänsliga och därmed inte tolererar användningen av ett surt medel som Kalkbort är. Därför bör du inte applicera Kalkbort på t ex marmor och kalksten. Om du har planer på att använda Kalkbort på aluminiumytor eller keramiska och glaserade ytor bör du testa Kalkbort på ett litet område före användning för att kontrollera att ytan tål medlet.


Välja en kalkborttagare?

Kalkbort för att ta bort fula och envisa kalkavlagringar.

Kalkbort finns som koncentrat som späds med vatten eller färdigblandad spray.


Hur man använder Kalkbort

  • När du använder Kalkbort för att rengöra kalk-, rost- och tvålrester är det viktigt att börja med att blöta ytan.
  • Fördela sedan Kalkbort med en borste eller svamp och låt den sitta i några minuter.
  • Använd sedan borste eller svamp för att rengöra ytan och skölj sedan med rent vatten.

För svåra beläggningar är det en god idé att upprepa behandlingen för ett fullständigt resultat. Om du ska måla ytan du gjort ren från kalk rengör även med Målartvätt efter att Kalkbort använts