Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Alg- och mögelbort

Alger växer på fuktiga och skuggiga ytor, vilket gör träterrasser och andra utsatta ytor fula. Algborttagare är därför ett effektivt rengöringsmedel för att bekämpa alger. Med algborttagare kan du försiktigt, både för ytmaterialet och miljön, bli fri från algbeläggningar. Inte nog med att du får tillbaka din vackra träterrass, så ser du även till att algerna inte hindrar vattnet från att rinna av ytan. På så sätt undviker du även skador på ytan och förlänger därmed livslängden på din träterrass eller andra platser där alger växer.
4 produkter
Flügger Fasad Anti-green - Algborttagning
Från 149 kr
Flügger Fasad Anti-green Spray - Algborttagning
Från 84,95 kr
Trädgårdsspruta
Från 199 kr
+ ev. lev. kostnader
Tryckspruta 6 L - IK Multi Pro 9
Från 1 999 kr
Visar 4 produkter av 4

Vad är algborttagare?

Algborttagare, eller algrengöringsmedel, är ett medel för att bekämpa alger utomhus. Med algborttagare kan du snabbt och effektivt bli av med algbeläggningar och mossa, och skapa en ren yta för vidare behandling. Algborttagare är dessutom en långtidsverkande produkt som är godkänd av miljömyndigheten, så att du skonsamt kan bekämpa alger utan att skada omgivningen eller ytan som behandlas.

Du kan välja att spruta algborttagaren på ytan eller applicera blandningen direkt på det drabbade området.


Varför ska du använda Alg- och mögelbort?

Det finns många goda skäl till varför det är viktigt att ta bort algavlagringar utomhus. Först och främst gör algbeläggningar inget bra för utseendet på terrassen, träet eller fasaden.

Alger kan även skada ytan och förkorta dess livslängd. Detta gäller särskilt om det är mer utsatta ytor som träterrassen eller träfasaden som påverkas. Algsporer i beläggningen kan göra det svårt för regnvatten att rinna av ytan. Vattnet tränger därmed in i träet där fukten hålls kvar. I värsta fall kan detta leda till fuktskador och röta i träet.

Algbeläggningar kan även skada hårdare ytor som plattorna på terrassen, som kan bli hala att gå på med algbeläggningar. Dessutom ökar risken för frostsprängningar. Det är därför viktigt att använda Alg- och mögelbort innan algsporer skadar ytorna utomhus.


Vad kan Alg- och mögelbort användas till?

Algborttagare kan användas till många olika material utomhus, där beläggningar av alger eller mossa finns. Du kan applicera algborttagare på allt från snickerier till fasader av tegel, cement eller betong, kakel- och träterrasser, trädgårdsmöbler i trä eller plast och växthus.


När är den bästa tiden för att behandla med algborttagare?

Det rekommenderas att applicera algborttagare två gånger om året, för att rengöra utomhusytorna från alger och andra beläggningar. Samtidigt förhindras de skador som algavlagringar kan orsaka.

Första behandlingen med Alg- och mögelbort startar på våren. Vid denna tidpunkt, när det inte längre finns nattfrost, måste alla algsporer bekämpas så att beläggningarna från dem inte blir större under våren och sommaren.

Den andra behandlingen med algborttagare bör göras på hösten, när algerna kommer att växa igen när de mildare temperaturerna på våren och sommaren ändras till höstens mer våta och kalla väder.

Vid behandling med Alg- och mögelbort bör du inte börja arbeta om det finns risk för regn inom 6 timmar efter behandlingen.


Hur man använder Alg- och mögelbort

  • Börja med att späda ut algborttagaren enligt de angivna blandningsförhållandena på produkten.
  • Spruta algborttagaren eller applicera blandningen direkt på ytan så att algerna är ordentligt täckta.
  • Du kommer att kunna se effekten av behandlingen med algborttagare efter kort tid. Vänta dock med att ta bort de döda algerna i 2 dagar efter behandlingen. Använd en styv borste och vatten för att rengöra ytan från döda alger.
  • För effektiv rengöring kan du också använda fasadrengöring innan du rengör med algborttagare och fortsätter med målning eller träskydd.