Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Färgskrapa

När du behöver måla, lacka eller på annat sätt behandla ytor är det viktigt att ha bra förberedelser så att ytorna är rena och klara för behandling. En färgskrapa är därför ett riktigt bra verktyg för att ta bort gammal, löst sittande färg, lack, lim och rost. Med sitt vassa skrapblad och handtag kan du öka trycket i verktyget, så att du kan få bort även den mest åtsittande färgen.
15 produkter
Prem. Ultra Scraper 9630
Från 79,95 kr
Prof. Färgskrapa 9660
Från 239 kr
Prem. Stålskär Ultra 9640 3 stk
Från 59,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Prem. Stålskär Ultra 9640 2 stk
Från 69,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Prof. Tungsten / Carbid-skär 9650 2 stk
Från 99,95 kr
Prof. Cutter brytblad 9690, 6 stk
Från 69,95 kr
Dragon Refill knivblad | 10 stk.
Från 39,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Fönsterskrapa Click m/blad 5170
Från 39,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Fönsterskrapa blå
Från 79,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Rakblad t/fönsterskrapa, 5 stk
Från 39,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 15 produkter av 15

Vad är en färgskrapa?

En färgskrapa är en skrapa med ett härdat stålskrapblad och ett handtag upptill. Handtaget ger dig ett bra grepp för arbetet med att skrapa och ta bort gammal färg, lack, lim och rost från ytor. På handtaget kan du även sätta extra tryck på själva skrapbladet, så att du får mer styrka i arbetet.


Vad används en färgskrapa till?

Sandpapper kan i många fall användas för att ta bort gammal, löst sittande färg, lack, lim eller rost. Det kan dock vara svårt att ta bort allt med sandpapper och därför kan ett starkare verktyg som en färgskrapa behövas. En färgskrapa är ett utmärkt verktyg för att ta bort allt från ytan och lämna det naket och redo för ny behandling.


Olika typer av färgskrapor

Det finns olika storlekar på färgskrapor, så du kan hitta den färgskrapa som bäst passar ditt projekt. Du kan även byta ut skrapbladet om det blir tråkigt med tiden.

Om du behöver en färgskrapa på platser där det kan vara svårt att komma åt och arbeta kan du med fördel välja en rörskrapa. Det liknar en färgskrapa utrustad med ett skarpt skrapblad och ett handtag. Skillnaden är dock att en rörskrapa lättare kan komma bakom rör eller något annat som kan vara ett hinder för arbetet, eftersom den har en mycket speciell form.

Det finns även en färgskrapa som med sin design är särskilt bra för glas på fönster. Denna typ kallas en fönsterskrapa och finns i olika storlekar. Den kan med fördel användas på fönsterglas om det skulle finnas överskottsfärg här.

Typer av färgskrapor:

  • Färgskrapa
  • Rörskrapa
  • Fönsterskrapa