Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Målartvätt

Bra förberedande arbete föregår alla renoveringsprojekt. Rengöring är en oerhört viktig del som ger ytan de bästa förutsättningarna för god vidhäftning för den fortsatta behandlingen. Samtidigt kommer en ren och snygg yta före målningen att ge ett fint, enhetligt och jämnt resultat av ditt arbete. Målartvätt gör rengöringsarbetet enkelt, snabbt och effektivt, så att du uppnår en optimal finish.
9 produkter
Flügger Natural Wood Trärengöringsmedel
Från 169 kr
Flügger Hardwood Cleaner - Teak/Trärengöring
Från 169 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Terrassrens
Från 89,95 kr
Flügger Fluren 37 - Rengöringsservetter
Från 439 kr
Flügger Fluren 37 Spray - Grundrengöring
Från 74,95 kr
Flügger Fluren 37 - Grundrengöring
Från 119 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Fluren 37 Grundrengöringsduk
Från 94,95 kr
Flügger Fluren 39 - Desinfektionsmedel
Från 119 kr
Flügger Fluren 49 - Sot & nikotinrens
Från 119 kr
Visar 9 produkter av 9

Vad är målartvätt?

Målartvätt, Fluren 37, är ett mycket användbart rengöringsmedel som är särskilt lämpligt för rengöring och avfettning av ytor före vidare bearbetning. Målartvätt tar effektivt bort fett, olja, tvålrester, sot och smuts, så att du får en ren yta innan du målar eller på annat sätt behandlar ytan.

Målartvätt finns i olika varianter som flytande koncentrat, färdigblandad spray och frottédukar indränkta med medlet .


Vad kan målartvätt användas till?

Målartvätt kan användas för de allra flesta ytor, men används oftast för ytor som sedan behöver målas eller behandlas. Dessutom kan du även med fördel rengöra med målartvätt på kakel, metall, glas, vinyl och linoleum, liksom andra målade eller lackerade ytor som tål vatten.

Med målartvätt tar du inte bara bort smuts från ytan utan får även en bra rengöring av feta ytor.

Du kan använda målartvätt på ytor som:

  • Väggar
  • Tak
  • Fasader
  • Målade snickerier

Du kan även använda målartvätt för rengöring av penslar och rollers. Med bra rengöring av måleriverktyget förlänger du dess livslängd och ser till att det är helt rent och utan rester från färg när du behöver det nästa gång.

På grund av det höga PH-värdet i produkten rekommenderas i stället vid rengöring av trä som inte ska målas, produkten Trärens. Målartvätten kan missfärga naturträ och även orsaka vita fläckar på galvaniserat stål.


Hur man använder målartvätt

Målartvätt är en viktig del av förarbetet. Innan du börjar rengöra ytan som sedan ska bearbetas är det först och främst viktigt att välja ett rengöringsmedel som passar just det material du ska rengöra.

Om du behöver en målartvätt i flytande form, blanda tvättmedlet med vatten baserat på instruktionerna på flaskan. Därefter tvättas ytan noggrant med en svamp. Fortsätt tvätta tills svampen är helt ren, tvätta sedan med rent vatten och låt ytan torka.

När ytan är torr kan ytan målas över eller på annat sätt efterbehandlas. Torktiden kan vara upp till en dag.