Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Färgborttagning

Färgborttagning, Paint Remover, är en mycket bra hjälp vid rengöring av färg och lack från många typer av material. Det finns många sätt att ta bort gammal färg eller lack, men Paint Remover är även ett effektivt och enkelt sätt att lösa upp den behandlade ytan så att ytan återigen är redo för ny behandling och ett nytt, fräscht utseende.
1 artikel
Lack och färgborttagningsmedel
Från 279 kr
Visar 1 produkter av 1

Vad är färgborttagning, Paint Remover?

Paint Remover är en produkt för borttagning av lack och färg från ytor. Paint Remover är en lack- och färgupplösare, som genom att mjukgöra färgen eller lacken gör att man sedan kan skrapa bort och rengöra ytan.


Vad kan färgborttagning användas till?

Färgborttagning är en särskilt lämplig produkt att använda innan du fräschar upp och renoverar bland annat gamla möbler med ny färg. Det kan även vara golvet inomhus som behöver behandlas med färgborttagningsmedel, som behöver ny färg eller för att du vill ha en annan behandling.

Du kan använda färgborttagare till många olika typer av material som trä, metall och glas samt tegel- och betongytor som tidigare har behandlats med lack eller färg baserad på linolja, alkydolja eller akrylat. Paint Remover rengör således enkelt och effektivt beläggningar av gammal färg och lack på många olika typer av ytor, vilket gör den extremt användbar.


Så använder du färgborttagning

När du ska måla eller behandla ytor på nytt är det viktigt med ett bra förarbete. Här är färgborttagning, Paint Remover, en viktig del, så att gammal färg och lack tas bort från ytan.

  • Börja med att applicera Paint Remover i ett tjockt lager med en pensel
  • Låt färgborttagningsmedlet sitta och verka tills färg- eller lackskiktet är mjukt och kan skrapas bort.
  • Upprepa behandlingen om det är mycket gammal färg eller lack, eller mycket tjocka lager.
  • Använd Flügger Natural Wood Trärens för att rengöra efteråt, så att färgborttagningsmedlet och rester från färg och lack helt avlägsnas innan vidare behandling med färg, lack, olja eller annan behandling.