Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Trägrund

Grundfärg är ett viktigt steg i din behandling av snickerier. Detta ger träet ett optimalt underlag för vidare behandling, så att slutresultatet har de bästa förutsättningarna för ett vackert resultat och en god hållbarhet. Läs mer om grundfärg här.

3 produkter
Flügger Interior Stop Primer - Spärrgrund
Från 199 kr
Scandia Vattenbaserad Knastlack
Från 199 kr
Visar 3 produkter av 3

Vad är Grundfärg?

Ska du måla bart trä är det viktigt att börja måleriarbetet med grundfärg först. Detta gäller alla typer av trä, oavsett om det är bart, samt vissa typer av tidigare behandlat trä. Med grundfärg ger du inte bara träet de bästa förutsättningarna för ett snyggt, enhetligt resultat, du ger det även ett optimalt underlag för bättre fäste och skydd. Grundfärg ger dig alltså ett mer hållbart resultat.

När du behöver förbereda träet för vidare behandling är det här grundfärgen skapar de bästa förutsättningarna för den slutliga behandlingen av träet.


Tre typer av grundfärger

Det finns en rad goda egenskaper hos grundfärger, de ger ett jämnare och enhetligare resultat samt god vidhäftning av det efterföljande måleriarbetet. Det finns tre typer av grundfärger för inomhusträ:

  • Grundfärg för nytt trä
  • Häftgrundande grundfärg för tidigare målat trä
  • Spärrfärg för trä med missfärgningar eller kvistar

Grundfärg för inomhusbruk

Ska du måla äldre tak där det tidigare använts lasyr eller lack är det viktigt att börja med en grundfärg för träet. Om det finns mycket tydliga tecken på missfärgning kan det vara nödvändigt att applicera 2 lager spärrfärg. Kom alltid ihåg en noggrann rengöring innan behandling med grundfärg.