Inomhus

Med ny färg för inomhusbruk kan du enkelt fräscha upp ytorna i hemmet. Oavsett om det är väggar, tak, luckorna i köket, trappan, elementet eller något helt annat som behöver ny färg så hittar du rätt typ av färg för måleriprojektet hos Flügger.


Beroende på vad du ska måla kan du välja färg i många olika kulörer och glansvarianter. Du kan alltså hitta önskad typ av färg, kulör och glans till ditt måleriprojekt och sätta din helt egen prägel på hemmet. Läs mer om interiörfärg här.

76 produkter
Flügger Kulörprov
Från 89,95 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger Flutex Pro 5 - Väggfärg
Från 259 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger Flutex Pro 7 - Väggfärg
Från 239 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger Special Grund - Glasfiberspackel
Från 549 kr
Flügger Wall Primer Pro - Special grundfärg
Från 1 339 kr
Flügger Plattförseglare Spray
Från 339 kr
Flügger våtrumsgrund
Från 319 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 20 produkter av 76

Innan du målar med inomhusfärg

Innan du påbörjar måleriarbetet är det alltid bra att börja med en grundfärg, utöver ett bra förarbete. När ytan grundmålas täcks eventuell missfärgning och gör därmed ytan jämn och enhetlig. Grundfärgen hjälper även slutgiltiga färgen att fästa optimalt.


Typer av interiörfärg

Valet av färg beror på var du ska måla och vilka önskemål du har för det färdiga resultatet. Du kan välja färg till tak eller väggar, som båda gör mycket för hemmets helhetsutseende. Med väggfärg kan du enkelt och snabbt ge väggar i hemmet en uppfräschning, eventuellt med en ny kulör. Du kan även använda spackelfärg till dina väggar, vilket ger väggarna ett extra levande utseende med sin unika struktur och effekt.

Taket kan även behöva fräschas upp med tiden, speciellt om det förekommer missfärgning från sot eller vattenskador. Med nya lager färg kan du tillföra blockerande och icke-reflekterande egenskaper till ytan, vilket ger en lång hållbarhet och en snygg finish till dina tak. Om det är ett våtrum inomhus du ska börja måla krävs en speciell typ av färg som är framtagen för att klara av fukt och vatten. Våtrumsfärg ger en slitstark och mycket lättstädad yta som även är skyddande mot mögelpåväxt som kan uppstå i fuktiga miljöer.

Golv, panel och fönster kan också göra mycket för hemmets övergripande utseende. Panel, fönster och framförallt golv utsätts nämligen över tid för mycket slitage, men kan få en ny snygg yta med ny färg. Samtidigt ger färgen även en ny slitstark yta som klarar av vardaglig användning.


Interiörfärg finns bland annat som:

  • Väggfärg
  • Takfärg
  • Golvfärg
  • Våtrumsfärg
  • Snickerifärg
  • Fönsterfärg
  • Metallfärg
  • Radiatorfärg

Om du inte vill måla snickerier inomhus kan du även använda olja. Oljebehandlat trä ska behandlas med ny olja med jämna mellanrum. Med tiden kommer trämöbler, bordsskivan i köket eller andra snickerier inomhus att tappa sin lyster och se slitet och trist ut. Träets ursprungliga färg och lyster kan dock enkelt återställas med olja.


Inredning och kreativitet

Du kan även få färg för inomhusbruk med ett mer kreativt och dekorativt syfte. Inom inomhusfärg kan du även hitta färgtyper som skoltavelfärg, magnetfärg och hobbyfärg.

Skoltavelfärg är en speciell typ av färg som låter dig skriva och rita med krita på den målade ytan. Med magnetfärg kan du göra ytor magnetiska så att du kan använda magneter på dem. Dessa färgtyper skapar en plats i hemmet med utrymme där det är lätt att organisera men samtidigt även en möjlighet att skapa en mer personlig och dekorativ inredning med till exempel bilder och teckningar från barnen.

Hobbyfärg kan även användas för kreativa projekt som sätter en personlig prägel på hemmet. Hobbyfärg är färg för olika typer av hobbyprojekt och kännetecknas av att vara snabbtorkande och med god täckförmåga. Det gör den kreativa processen mycket enklare och roligare.