Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Fasadtvätt

Fasader av trä eller murverk kommer så småningom att ha spår av det svenska, föränderliga vädret, där smuts, beläggningar och påväxt förekommer. Det är nästan oundvikligt - du kan dock enkelt rengöra detta själv genom att ta bort smuts och beläggningar med fasadtvätt, även utan användning av högtryckstvätt. Fasadtvätt löser upp smuts och beläggningar.
2 produkter
-25%
Flügger Facade Clean - Fasadrens
Från 89,25 kr
Ord. pris 119 kr
-25%
Flügger Metal Pro - Metalrens
Från 126,75 kr
Ord. pris 169 kr
Visar 2 produkter av 2

Vad är fasadtvätt?

Fasadtvätt, Facade Clean, är ett rengöringsmedel för rengöring av trä och murverk. Med Facade Clean rengörs ytan effektivt från all slags smuts och andra beläggningar som så småningom kan dyka upp.

Många rengör fasader med högtryckstvätt, men detta kan skada träets och murens yta. Genom att rengöra med Facade Clean rengör du på djupet utan att skada ytan och ger därför ytan de bästa förutsättningarna för vidare behandling och ger ett fint och rent resultat. Istället för att rengöra med högtryckstvätt kan du applicera Facade Clean med en lågtrycksspruta för en mild rengöring och fördelning av blandningen.

Välja en ett fasadvättmedel

Under årens lopp utsätts många fasader för naturligt slitage. Därför är det viktigt att använda rätt typ av fasadtvättmedel så att ytorna hålls vackra och väl underhållna. Med rätt fasadrengöring säkerställer du både en fin finish och en välskött fasad.

Du hittar bland annat Facade Clean, som är perfekt för betong, tegel, lättbetong, luftbetong och många andra stenytor.

Vad kan Facade Clean användas till?

Facade Clean kan användas för att rengöra smutsigt trä och tegel utomhus innan vidare behandling med färg, träskydd eller andra typer av behandlingar.

Facade Clean tar effektivt bort beläggningar på murverk som har tillkommit över tid.

Facade Clean kan användas för:

  • Fasader av tegel
  • Fasader av trä

Hur man använder Facade Clean

  • Vid rengöring med Facade Clean rekommenderas att du undviker rengöring på solvarma ytor. Om du har några ytor som är mycket absorberande är det en bra idé att förvattna dessa.
  • Blanda sedan Facade Clean enligt anvisningarna på burken och applicera blandningen med en lågtrycksspruta eller borste.
  • Låt blandningen sitta och verka i 5-20 minuter, varefter du kan bearbeta ytan med borsten så att alla föroreningar löser sig optimalt.
  • Skölj sedan ytan med rent vatten tills allt medlet har tagits bort från ytan.
  • Ytan är sedan efter att ha torkat helt klar för vidare behandling med exempelvis färg eller andra former av skydd för trä och murverk.