Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Filt och väv

Förnya hemmets gamla väggar med en ny yta av filt eller väv. Därefter kan väggen målas i exakt den kulör du vill ha. Hos Flügger hittar du både fiberfilt, glasfilt och glasväv - som alla har olika egenskaper.
13 produkter
-25%
Vitrulan förbehandlad glasväv 238 g/m² Fin
Från 1 349,25 kr
Ord. pris 1 799 kr
-25%
Glasväv Våtrum
Från 2 624,25 kr
Ord. pris 3 499 kr
-25%
Flügger Renoveringstapet
Från 149,25 kr
Ord. pris 199 kr
+ ev. lev. kostnader
-25%
Flügger 377 Filt- och Vävlim - Svanenmärkt
Från 63,71 kr
Ord. pris 84,95 kr
-25%
Flügger Våtrumslim H2O
Från 726,75 kr
Ord. pris 969 kr
+ ev. lev. kostnader
-25%
Plain Smooth
Från 269,25 kr
Ord. pris 359 kr
+ ev. lev. kostnader
-25%
Vitrulan förbehandlad glasväv 231 g/m² Medium
Från 1 424,25 kr
Ord. pris 1 899 kr
Visar 13 produkter av 13

Hur sätter du upp filt och väv?

Förbehandling

Innan du sätter upp filt och väv måste alla hål och skador i väggen jämnas och spacklas. Med en slät vägg undviker du att resultatet blir ojämnt. Detsamma gäller även tapetrester, vilket även kan orsaka ojämnheter. Därefter ska väggen förbehandlas med förankringsgrund, speciellt om det är en ny vägg eller består av lättbetong eller gips. Dessa typer av väggar suger mycket och måste därför mättas innan det appliceras med vävlim. Grunden rekommenderas att rullas på med en korthårig roller.

Uppsättningen

När du har vävlim redo kan du sätta igång med uppsättningen. Vi rekommenderar att du sätter upp en våd i taget, dvs. att du applicerar vävlim till en våds bredd på väggen innan du fortsätter med nästa. På så sätt torkar inte limmet före uppsättningen och du kan fokusera på att våden sitter korrekt. Applicera mycket vävlim för att undvika blåsor. Om du använder glasfiberväv ska våderna inte överlappa varandra utan sitta kant i kant. Det är viktigt att du har en vass kniv för att skära våderna. När limmet har applicerats kan du börja uppsättningen av våden på väggen. Samtidigt slätar du ut våden med ett tapetverktyg, där du rör dig inifrån och ut till båda sidor med tapetverktyget. När våden har jämnats ut kan du fortsätta med nästa våd.

Innan du målar

Innan färg appliceras måste väven vara mättad. Glasväv, glasfilt och fiberfilt kan effektivt mättas med grundfärg, Flügger Specialgrund. Denna appliceras enkelt med en roller. På så sätt undviker du att slösa bort mycket toppfärg och måla mer än vanligen två gånger med den. När underlaget är mättat är du redo att måla väggen i exakt din favoritkulör.

Allt du behöver

  • Filler - För utjämning
  • Spackelspade - För utjämning av spackel
  • Förankringsgrund
  • Korthårig roller
  • Vävlim
  • Roller
  • Tapetverktyg
  • Kniv
  • Tumstock eller måttband

Lycka till med arbetet.