Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

Väggfärg

Väggfärg kan ge ditt hem ett fräscht eller nytt utseende. Väggar utsätts ofta för både smuts och fett dagligen och kan så småningom behöva ett nytt lager väggfärg. Det kan även vara så att du vill ge hemmets rum helt nya kulörer. Bara fantasin sätter gränserna. Läs mer om väggfärg här.

21 produkter
-25%
Flügger Wall Primer Pro - Special grundfärg
Från 1 004,25 kr
Ord. pris 1 339 kr
-25%
Flügger Interior Stop Primer
Från 149,25 kr
Ord. pris 199 kr
-25%
Flügger Trend Edition
Från 231,75 kr
Ord. pris 309 kr
Matt
Blank
Glans
-25%
Skoltavelfärg - Flügger Interior Blackboard Finish
Från 149,25 kr
Ord. pris 199 kr
Matt
Blank
Glans
-25%
Flügger Interior Magnetic Board - Magnetfärg
Från 299,25 kr
Ord. pris 399 kr
-25%
Flügger Sand - Sandfärg
Från 389,25 kr
Ord. pris 519 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
-25%
Ding-dong
Från 201,75 kr
Ord. pris 269 kr
+ ev. lev. kostnader
-25%
Flügger Våtrumsfärg
Från 569,25 kr
Ord. pris 759 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Visar 21 produkter av 21

Val av väggfärg

När du ska välja väggfärg finns det ett stort utbud av olika typer. Beroende på vilket rum du ska måla kan du därför hitta en väggfärg som passar just ditt måleriprojekt. När du väljer väggfärg är det viktigt att ta hänsyn till vilket rum som ska målas, så att väggfärgen uppfyller rummets funktionskrav. Valet av väggfärg beror även på vilket uttryck du vill ha.


Val av kulör och glans på väggfärg

Kulören på väggfärgen beror naturligtvis på dina önskemål för rummet. En bra regel att komma ihåg är att ljusa nyanser på väggar och tak får rummet att framstå som större, medan mörkare nyanser får rummet att framstå som mindre. Du kan få inspiration till att välja kulör i vår färgkarta. Om du är osäker på kulörvalet kan du alltid börja med att testa kulörerna via kulörprover.

Glans 1-10: Denna glans för väggfärg är lämplig för vardagsrum, sovrum, barnrum, entréer och korridorer som utsätts för lätt smuts och slitage. Väggar med denna glans tål rengöring med milda rengöringsmedel och avtorkning med en fuktig trasa.

Glans 20-30: Denna glans för väggfärg är extra hållbar och rekommenderas därför för användning i kök och badrum. Glansen gör ytan tvättbar och tål därför noggrannare rengöring samtidigt som den hindrar fukt från ånga från att tränga in i ytan.


Utbud av väggfärg

Väggfärg har vanligtvis en räckvidd på 7-8 kvadratmeter per liter beroende på underlag och appliceringsmetod. Som vägledning kan du utgå från följande för mängden väggfärg:

3 liter: Räcker till ca. 20-24 kvadratmeter

5 liter: Räcker till ca. 30-35 kvadratmeter

10 liter: Räcker till ca. 60-70 kvadratmeter


Hur man målar med väggfärg

Innan du börjar måla med väggfärg är det viktigt att förbereda väggen för ny färg. Därför är det alltid bra att ha ett bra förarbete, så att du är säker på att få ett snyggt och enhetligt resultat.

 • Rengör väggen från gammal, lös färg och rengör sedan noggrant med en målartvätt för att ta bort smuts och fett från ytan.
 • Reparera eventuella hål, sprickor eller skador på väggen med spackel. Slipa efteråt med sandpapper. Upprepa rengöringen så att allt slipdamm är borta innan det fortsatta måleriarbetet.
 • Täck listerna med maskeringstejp och täck golvet med golvskyddspapp.
 • Applicera väggfärgen med en pensel på kanterna, hörnen och längs listerna och använd en roller för de stora ytorna. Du kan med fördel använda ett teleskopskaft så att du lättare kan måla med långa drag på de stora ytorna. Låt väggen torka innan du applicerar det andra skiktet. Upprepa behandlingen igen om det behövs.

Detta behöver du för att måla med väggfärg

 • Målartvätt
 • spackel
 • Tejp
 • Täckmaterial
 • Pensel
 • Roller
 • Teleskopskaft
 • Väggfärg