Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

Väggfärg

Väggfärg kan ge ditt hem ett fräscht eller nytt utseende. Väggar utsätts ofta för både smuts och fett dagligen och kan så småningom behöva ett nytt lager väggfärg. Det kan även vara så att du vill ge hemmets rum helt nya kulörer. Bara fantasin sätter gränserna. Läs mer om väggfärg här.


Vilken väggfärg ska jag välja?
27 produkter
Flügger Dekso 20 H2O - Våtrumsfärg
Från 319 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger Dekso AÏR - Allergivänlig Tak- och Väggfärg
Från 2 299 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger H2O Våtrumsgrund - Grundfärg
Från 319 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Flutex Pro 5 - Väggfärg
Från 239 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger Flutex Pro 7 - Väggfärg
Från 239 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger Wall Primer Pro - Special grundfärg
Från 1 339 kr
Flügger Perform 20 - Väggfärg
Från 1 699 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger Wall Primer Perform - Grundfärg
Från 629 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Iso 5 - Matt Isolerfärg
Från 319 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Interior Stop Primer - Spärrgrund
Från 199 kr
Flügger Archaia Kompositionsfärg - Vägg & tak
Från 669 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Trend Edition
Från 299 kr
Matt
Blank
Glans
Skoltavelfärg - Flügger Interior Blackboard Finish
Från 199 kr
Matt
Blank
Glans
Magnetfärg - Flügger Decorative Magnetic
Från 399 kr
Flügger Sand - Sandfärg
Från 519 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Ding-dong
Från 269 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Våtrumsfärg
Från 729 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Kulörprov - Fulltäckande
Från 99,95 kr
Matt
Blank
Glans
Visar 27 produkter av 27

Val av väggfärg

När du ska välja väggfärg finns det ett stort urval av olika typer. Beroende på vilket rum du ska måla kan du hitta en väggfärg som passar just ditt målningsprojekt. När du ska välja väggfärg är det viktigt att ta hänsyn till vilket rum som ska målas så att väggfärgen uppfyller rummets funktionskrav. Här bör du bland annat beakta glansen. Valet av väggfärg beror också på vilket uttryck du önskar. Du kan till exempel välja interiörväggfärg med effekt och struktur, vintage kalkfärg eller rustik väggfärg.


Val av kulör och glans på väggfärg

Kulören på väggfärgen beror naturligtvis på dina önskemål för rummet. En bra regel att komma ihåg är att ljusa nyanser på väggar och tak får rummet att framstå som större, medan mörkare nyanser får rummet att framstå som mindre. Du kan få inspiration till att välja kulör i vår färgkarta. Om du är osäker på kulörvalet kan du alltid börja med att testa kulörerna via kulörprover.

När det gäller valet av glans i väggfärgen gäller regeln att ju högre glans desto blankare blir ytan. Om du däremot väljer en låg glans blir ytan matt. Med hög glans får du en jämn och slitstark yta som gör väggarna lättare att rengöra och förhindrar fukt från att tränga in i ytan.

Glans 1-4: Denna glans för väggmålning rekommenderas för rum som utsätts för lätt smuts och slitage. Väggar med denna glans tål dammtorkning och avtorkning med en fuktig trasa.

Glans 5-10: Denna glans för väggmålning är lämplig för vardagsrum, sovrum, barnrum, hallar och korridorer som utsätts för lätt smuts och slitage. Väggar med denna glans tål rengöring med milda rengöringsmedel samt avtorkning med en fuktig trasa.

Glans 20-30: Denna glans för väggmålning är extra slitstark och rekommenderas därför för användning i kök och badrum. Glansen gör ytan tvättbar och tål därför mer grundlig rengöring samtidigt som den förhindrar fukt från ånga att tränga in i ytan. Inte vattentät.


Utbud av väggfärg

Väggfärg har vanligtvis en räckvidd på 7-8 kvadratmeter per liter beroende på underlag och appliceringsmetod. Som vägledning kan du utgå från följande för mängden väggfärg:

3 liter: Räcker till ca. 20-24 kvadratmeter

5 liter: Räcker till ca. 30-35 kvadratmeter

10 liter: Räcker till ca. 60-70 kvadratmeter


Hur man målar med väggfärg

Innan du börjar måla med väggfärg är det viktigt att förbereda väggen för ny färg. Därför är det alltid bra att ha ett bra förarbete, så att du är säker på att få ett snyggt och enhetligt resultat.

 • Rengör väggen från gammal, lös färg och rengör sedan noggrant med en målartvätt för att ta bort smuts och fett från ytan.
 • Reparera eventuella hål, sprickor eller skador på väggen med spackel. Slipa efteråt med sandpapper. Upprepa rengöringen så att allt slipdamm är borta innan det fortsatta måleriarbetet.
 • Täck listerna med maskeringstejp och täck golvet med golvskyddspapp.
 • Applicera väggfärgen med en pensel på kanterna, hörnen och längs listerna och använd en roller för de stora ytorna. Du kan med fördel använda ett teleskopskaft så att du lättare kan måla med långa drag på de stora ytorna. Låt väggen torka innan du applicerar det andra skiktet. Upprepa behandlingen igen om det behövs.

Detta behöver du för att måla med väggfärg

 • Målartvätt
 • Spackel
 • Tejp
 • Täckmaterial
 • Pensel
 • Roller
 • Teleskopskaft
 • Väggfärg