Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Färgtråg

Färgtråg hjälper till att göra målningen enklare för dig. Men det hjälper inte bara till att göra det enkelt att fördela färg på rollern när du målar, det hjälper även till att minska färgspillet, vilket ger dig mindre rengöring. Ett färgtråg är alltså, trots att det är ett enkelt måleriverktyg, en stor hjälp i ditt arbete.
6 produkter
Rollerset Velour fine Quick
Från 119 kr
+ ev. lev. kostnader
Rollerset Microlon Rough Ø38mm - Flügger
Från 169 kr
+ ev. lev. kostnader
Basic Interior Set
Från 49,95 kr
Återvunnen plastpåse för rollerhink - 50 stk.
Från 99,95 kr
Rollertråg Premium
Från 24,95 kr
Tråginsats Premium
Från 14,95 kr
Visar 6 produkter av 6

Varför ska du använda ett färgtråg?

När du behöver måla är ett färgtråg till stor hjälp för ditt måleriarbete. Färgtråget är utrustat med ett fack för själva färgen, där du doppar din roller och sedan rullar den över den räfflade ytan på tråget. Den räfflade ytan fördelar färgen optimalt på rollern och hjälper samtidigt till att förhindra att du spiller färgen och måste rengöra efteråt.


Välja ett färgtråg

Färgtråg finns i många olika storlekar och former. När du väljer ett färgtråg är det först och främst viktigt att trågets bredd matchar bredden på din roller. Du bör därför vara medveten om att din roller inte får vara större än färgtråget, eftersom rollern inte kan doppas ordentligt eller rullas på den räfflade plattan i tråget.

Förutom att vara uppmärksam på att välja ett färgtråg som är tillräckligt stort i bredd för din roller, välj ett färgtråg baserat på vilken typ av tråg som passar dig bäst för ditt måleriarbete och ditt val av färg.

Du kan välja små färgtråg för målning med små färgrullar som dörrar, ramar, golvlister eller andra mindre måleriuppgifter. Behöver du måla större ytor som väggar, tak eller golv kan det vara en fördel att byta ut färgtråget mot en färghink. En färghink kan innehålla en större mängd färg, så du behöver inte fylla på färghinken lika ofta som om du använde ett färgtråg. Färghinken är även som ett färgtråg, utrustad med en räfflad sida inuti, som fördelar färgen och förhindrar att du spiller färg.

Du kan även hitta färgtråg som set, som levereras med en roller i lämplig storlek. Du kan välja mellan många olika storlekar, beroende på vilken typ som passar ditt måleriprojekt.


Undvik rengöring med rull- eller hinkpåsar

Rengöring av färgtråg, färghinkar, färgrullar och penslar ingår i varje målerijobb. Du kan dock bli av med en del av rengöringsarbetet om du använder påsar. Hinkpåsar för användning i färghinken eller färgtråget gör rengöringen överflödig. De sätts enkelt in i hinken eller dras över färgtråget innan man häller i färgen och kan sedan enkelt tas bort igen och kastas bort. Sen har du en ren färghink eller färgtråg, som är redo för nästa måleriprojekt.

Hinkpåsar gör det inte bara enkelt att rengöra. Det gör dessutom processen mycket snabbare i arbetet om du måste växla mellan olika färger. Här kan du enkelt ta av påsen igen och byta ut mot en ny färg.

Påsarna är även användbara om ditt måleriarbete sträcker sig över flera dagar. Påsarna kan användas för att linda in dina penslar eller färgrullar så att de inte torkar ut före nästa måleriarbete.


Rengöring av färgtråg

Om du inte har använt en rull- eller hinkpåse måste färgtråget rengöras efter att du har avslutat ditt måleriarbete. All färg ska tvättas bort så att den återigen är klar för användning nästa gång du börjar måla. Rengöringen beror på vilken färg du har applicerat. Om du har målat med en vattenbaserad färg kan du tvätta färgtråget samt färgrulle och penslar med tvål och vatten. Du kan även använda primer cleaner. Om det däremot är oljebaserad färg som du har applicerat är det lite svårare att rengöra efteråt. Därför är det fördelaktigt att använda påsar för färgtråget när du använder oljebaserad färg. Om du har målat med oljebaserad färg är det bäst att rengöra med penselrengörare.