Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Målarfog

Målarfog är en bra hjälp för att dölja leder och sprickor inomhus. Efter målarfogen har torkat kan du måla över fogen så att alla fogar och reparationer är helt dolda. Det ger en fin finish på ditt måleriarbete. Målarfog kan användas på många olika material och gör den till ett utmärkt verktyg för många typer av projekt i hemmet.
5 produkter
Flügger Flex Seal Pro - MS tätningsmedel
Från 169 kr
Flügger H2O Seal Pro - Fogmassa
Från 139 kr
Flügger Wall Seal - Tätningsmedel
Från 79,95 kr
Flügger Wood Seal - Tätningsmedel
Från 109 kr
Visar 5 produkter av 5

Vad är målarfog?

Målarfog är ett tätningsmedel som används vid målning, vid sprickbildning och reparation av mindre skador. Målarfog, är ett akryltätningsmedel, även kallat en elastisk fog. Den används alltså i samband med måleriarbeten, där målarfog skapar en fin finish genom att dölja fogar eller sprickor mellan olika typer av underlag.

Vad kan målarfog användas till?

Målarfog används för fogar mellan olika underlag eller sprickor för att reparera mindre skador. Eftersom målarfogen är övermålningsbar gör den sig särskilt lämplig för måleriprojekt. Innan du målar kan du därför med fördel foga, paneler och trösklar och därefter måla. Målarfog hjälper därmed till att dölja fogar och ger en fin finish.

Du kan använda målarfog inomhus för alla rum i huset förutom i våtutrymmen. Dessutom kan du bland annat använda målarfog för material som trä, betong, sten, tegel och gips.

Vid användning av målarfog är det viktigt att ta hänsyn till att fogen har en maximal bredd på 2 mm i fogar eller 5 mm för att reparera skador för att uppnå en fin finish. För bredare skarvar eller större skador kan du alternativt använda ett spackel istället.

Målarfog används bland annat för:

  • Sprickor
  • Små reparationer

Målarfog eller silikonfog?

Skillnaden mellan målarfog och silikonfog är deras elasticitet och förmåga att hantera fukt samt förändrade temperaturer. Målarfog är ett akryltätningsmedel som har stor elasticitet. Detta gör den övermålningsbar och används därmed vanligtvis i samband med måleriarbete, då du undviker att färgen spricker över tid. Målarfog kan användas för alla rum i huset förutom badrummet. Istället används ett silikontätningsmedel, då detta tål fukt och förändrade temperaturer. Silikonfogen har dock inte elasticitet som målarfogen och används därför inte i samband med måleriarbete.