Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Fogmassa

Det finns många olika typer av fogmassor för olika ändamål. Beroende på vad och var du behöver foga kan du därför välja den typ som passar just ditt arbete.
6 produkter
Flügger Wall Seal Pro - Fogmassa
Från 99,95 kr
Flügger Flex Seal Pro - MS fogmassa
Från 169 kr
Flügger H2O Seal Pro - Fogmassa
Från 139 kr
Flügger Wall Seal - Tätningsmedel
Från 89,95 kr
Flügger Wood Seal - Fogmassa
Från 99,95 kr
Flügger Wet Seal - Silikon tätningsmassa
Från 129 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 6 produkter av 6
"

Vad är fogmassa

Fogmassa är ett tätningsmedel på tub som sätts i en fogspruta/fogpistol. Det finns många olika typer av foger för olika användningsområden. Varje typ av fogmassa har sina speciella egenskaper och det är därför viktigt att välja en fogmassa som passar just det du ska foga. Beroende på typ av fogmassa kan man foga material som trä, betong, tegel och puts.

Du kan använda fogmassa för fogar mellan olika underlag, för att reparera sprickor eller andra mindre skador. Du kan använda fogmassa för tätning runt fönster på insidan, lister, paneler och karmar samt skydd mot vattenpåverkan vid handtvätt eller liknande.

Detsamma för alla typer av tätningsmedel är deras goda hållbarhet och enkla applicering. Fog läggs på med en fogspruta/fogpistol och jämnas till efteråt för en fin finish. Beroende på typ av fogmassa kan du välja mellan olika kulörer som vit, svart och grå.

Du kan använda fogmassa för:

  • Tätning av olika underlag och öppningar
  • Reparation av sprickor och små skador
  • Tätning runt bland annat fönster, lister, paneler och karmar

Vilken typ av fogmassa ska du välja?

När du ska välja fogmassa måste du först och främst ta utgångspunkt i vad och var du ska foga. De olika typerna av tätningsmedel har var och en sina speciella egenskaper.

Wall Seal

Wall Seal är en akrylfogmassa som används för fogar mellan olika underlag, sprickor eller för att reparera mindre skador. Målarfogen är elastisk och övermålningsbar. Du kan därför enkelt dölja skarvar och reparationer och få en snygg finish.

Wall Seal kan användas i alla rum inomhus förutom våtutrymmen. Du kan bland annat använda fogmassa till material som trä, betong, sten och gips. Om du målar Wall Seal förhindrar du även att fogen med tiden gulnar.

Wood Seal

Wood Seal är en akrylfogmassa som används för fogar mellan olika typer av ytor samt för reparationer av mindre sprickor och andra mindre skador. Wood Seal har egenskapen att den förutom att foga öppningar och reparerar sprickor även tätar.

Med sin elasticitet kan den därför röra sig så du slipper nya sprickor. Wood Seal används normalt i kombination med färg, då den kan målas över, jämfört med till exempel silikonfog. Om du målar Wood Seal förhindrar du även att fogen med tiden gulnar.

Silikonfogmassa

Bygg- Våtrumssilikon används bl a i våtutrymmen eller platser i hemmet med fukt- eller vattenexponering. Bygg- och Våtrumsilikon, eller Flügger Wet Seal som det också benämns, har utvecklats för tätning i utrymmen som badrummet där fukt och växlande temperaturer förekommer. Silikonfog kan även med fördel användas i köket mellan vägg och köksbänk eller runt diskbänken där det är mycket vattenpåverkan. Silikonfog innehåller fungicider som hjälper till att skydda mot mögelpåväxt och förhindrar att fogarna blir fula och svarta av beläggningar.

Byggfog

Byggfog, Flex Seal Pro, är en elastisk MS-fogmassa som kan användas både inomhus och utomhus. Den är extra elastisk och övermålningsbar. Flex Seal kan även med fördel användas för tätning runt fönster eller liknande utomhus.

Fogmassa eller spackel?

Det är viktigt att ta hänsyn till omfattningen av de sprickor eller andra små skador som du behöver använda tätningsmedel för. Vid större skador är det en fördel att använda spackel istället för fogmassa och därefter slipa ytan jämn.