Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Snickerifärg

Snickerierna i hemmet kan behöva ett lager färg av flera anledningar. Det kan vara så att träet har sett en del slitage över tid och därför behöver fräschas upp. Det kan även vara bart trä som behöver behandlas för första gången, eller så kanske du bara känner för en ny kulör.

Oavsett vilket projekt du har för inomhusträet så ger snickerifärg dig ett vackert och hållbart slutresultat. Läs mer om Snickerifärg här.

18 produkter
Flügger Interior Stop Primer - Spärrgrund
Från 199 kr
Flügger Interior High Finish 5 Classic
Från 999 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Skoltavelfärg - Flügger Interior Blackboard Finish
Från 199 kr
Matt
Blank
Glans
Magnetfärg - Flügger Decorative Magnetic
Från 399 kr
Hobbyfärg
Från 79,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Kulörprov - Fulltäckande
Från 99,95 kr
Matt
Blank
Glans
Lasyr Kulörprov
Från 99,95 kr
Matt
Blank
Glans
Visar 18 produkter av 18

Snickerifärg på målat trä

Innan du börjar måla ditt inomhusträ är det viktigt att ta hänsyn till vilken typ av trä du ska måla. Det är nämligen viktigt för vilken behandling du ska göra innan du målar med snickerifärg.

Om det är trämöbler eller andra snickerier som tidigare är målade eller lackade måste du först rengöra, slipa och grundmåla innan du lägger på färgen. Detta säkerställer det bästa underlaget, eftersom färgen då kan fästa bättre, men det ger även ett snyggt enhetligt och jämnt resultat efter att du är klar med den sista delen av ditt måleriarbete.


Snickerifärg på obehandlat trä

Om det däremot är bart trä du ska måla så gäller några extra moment i ditt förarbete. Kvistar och annat från träet kan skapa genomslag på den målade ytan och bidra till fläckar eller kvistar i det färdiga resultatet. Detta kan undvikas genom att måla med en spärrande grundfärg innan ditt fortsatta måleriarbete. En spärrfärg hjälper till att göra ytan enhetlig och att slutfärgen därför täcker bättre.

Innan du börjar måla med snickerifärg

Oavsett om det är möbler, paneler, lister, stora ytor som väggar och tak eller dörrar, fönster och karmar som du behöver måla så gäller detsamma - bra förarbete.

  • Börja därför alltid med en grundlig rengöring med Målartvätt. När du rengör kan du även kolla efter repor, små skador, hål eller hack i träet. Du kan använda en träspackel till reparationen som sedan slipas ner så att ytan blir snyggt jämn och slät.
  • Det är även viktigt att slipa ytan för att ta bort gammal färg som flagnar eller för att ta bort fiberresning från nytt trä. En yta som har slipats gör även att färgen fäster bättre. Tänk alltid på att slipa i riktning i träets ådringsriktning och avsluta med en grundlig rengöring så att slipdammet är borta innan måleriarbetet påbörjas.

När du ska måla med snickerifärg

  • Vid målning av snickerier inomhus måste du börja med att måla kanter, hörn och de små detaljerna som utskärningar i snickerierna med en pensel. Det är ofta på paneler, lister, fönster och dörrar som snickerifärg används. Applicera färgen med penseldrag längs med träet/brädan för ett snyggt resultat.
  • Om du ska måla större ytor, som väggar och tak, kan du även använda en roller. Om du ska måla både trätak och träväggar måste du börja ditt måleriarbete med taket och avsluta med väggarna.
  • För tak och väggar rekommenderar vi att du använder ett teleskopskaft som är monterat på rollerns skaft. Med ett teleskopskaft kan du göra långa drag med färgen. Detta gör det inte bara enklare, utan gör även att måleriarbetet går snabbare.

Val av glans i snickerifärg

Om du ska måla listerna eller panelerna är det en bra idé att välja en snickerilackfärg färg. Du kan då få en lackfärgsyta med glans 20, 50 och 90, som alla ger panelerna och listerna en snygg och hård yta, vilket även ger en slät yta som underlättar rengöringen. Detsamma gäller färg till fönster, dörrar och karmar.


Val av kulör för snickerifärgen

Vit är och kommer att vara den mest traditionella färgen när det kommer till snickerifärg. Vitt är dock inte bara vitt. Det finns många olika nyanser av vitt, som var och en påverkar det färdiga resultatet.

Om det är vit målning på ditt inomhus träarbete som behöver fräschas upp, är det därför viktigt att beakta den speciella vita färgen - RAL 9010. Denna färg är nämligen en traditionell färg som används av de flesta danska tillverkare av fönster och dörrar. Så om du vill träffa den ursprungliga färgen, är det alltså en RAL 9010 du bör använda till ditt målningsarbete.

Om du är osäker på vilken kulör du ska använda för ditt inomhusträ kan du alltid använda vår färgkarta. Det ger dig bra inspiration till att välja kulör. Du kan även alltid börja med att prova olika kulörer via kulörprover.

Oavsett om det är en klassisk vit kulör, en annan nyans av vitt eller en helt annan kulör så bryter vi den kulör du vill ha på dina snickerier.