Målarpenslar

Vikten av en bra pensel i högsta kvalitet kan inte överskattas. Till skillnad från en budgetpensel, som visserligen är billigare på kort sikt, gör du en klok och bättre investering i en kvalitetspensel. Detta beror på flera saker. Penselborsten på en pensel av högsta kvalitet är ofta mycket bättre än de som sitter på en billigare engångspensel och de skärs vanligtvis i en smartare och mer ergonomisk design, vilket knappast finns bättre på marknaden. Läs mer om penslar här.
22 produkter
Elementpensel High Finish Kort 1134
Från 119 kr
Elementpensel High Finish Lång 1136
Från 159 kr
Jumbopensel High Finish 1138
Från 299 kr
+ ev. lev. kostnader
Lackpensel High Finish 1191
Från 199 kr
+ ev. lev. kostnader
Flatpensel High Finish Sned borst 1192
Från 199 kr
Spröjspensel High Finish 1159
Från 99,95 kr
Elementpensel Pro Finish Kort 1234
Från 74,95 kr
Elementpensel Pro Finish Lång 1236
Från 84,95 kr
Jumbopensel Pro Finish Lång 1238
Från 209 kr
Jumbopensel Pro Finish Kort 1239
Från 189 kr
Fasadpensel Vinklad 1583
Från 94,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Fasadpensel Vinklad 1883
Från 149 kr
+ ev. lev. kostnader
Fasadpensel Pro Finish 1285
Från 149 kr
Jumbopensel Super Finish 1884
Från 149 kr
Spröjspensel Super Finish 1856
Från 64,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Lackpensel Non-Drop 1500
Från 34,95 kr
Art Stenskottspensel 1440
Från 39,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Art Skolpensel 3781
Från 26,95 kr
Visar 20 produkter av 22

Gör måleriprojektet enklare med en kvalitetspensel

Oavsett vad du behöver måla är det bästa sättet att korsa mållinjen en högkvalitativ pensel. Du kommer snabbt att kunna se och känna skillnaden mellan en av våra kvalitetspenslar och en budgetvariant för billigare pris.

På Flügger är vi experter på penslar och har lång erfarenhet och kompetens inom yrket. Vi har en mängd penslar för en mängd olika ändamål, så du kan vara säker på att hitta en pensel som passar ditt specifika måleriprojekt.

Flera av våra penslar har högkvalitativa borstfibrer och de olika handtagen skärs i en bekväm form som gör dem ergonomiska. På så sätt behöver du inte hålla fast penseln i ett obekvämt och ansträngande grepp som kan orsaka obehag vid ett senare tillfälle. När allt kommer omkring handlar det om att göra arbetet så bekvämt och roligt som möjligt.

Det finns även många andra fördelar med att köpa en pensel på Flügger snarare än en budgetversion. Exempelvis håller en kvalitetspensel färgen bättre och penselborsten faller inte ut, vilket ofta kan vara fallet med det billigare alternativet.

Välj bland ett stort urval av utomhus- och inomhuspenslar

När du behöver en pensel finns det mycket att välja mellan.

Egentligen är det enda du behöver tänka på själva syftet med penseln - dvs vilken yta du ska måla. Våra penslar är ergonomiskt korrekta, hållbara och vackert utformade.

Nedan hittar du en översikt över vilka penslar som är lämpliga för ett antal olika uppgifter och ändamål:

  • Ovalpensel - Inomhus: Snickerier, t.ex. paneler/allroundpensel med hög finish. Utomhus: Träarbeten, t.ex. staket/allroundpensel med hög finish.
  • Vinkelpensel - Inomhus: Perfekt för precision och för att komma in på smala och svåråtkomliga platser, till exempel radiatorer.
  • Fasadpensel - Utomhus: Perfekt för att måla stora ytor, till exempel husets fasad.
  • Rundpensel - Inomhus: Perfekt för precision med möjlighet till vassa kanter, såsom trösklar och taklister. Trädgård: Perfekt för precision med möjlighet till vassa kanter, som trösklar och taklister.
  • Elementpensel - Inomhus: Perfekt för målning längs kanter, till exempel dörrkarmar och i tak och väggar. Utomhus: Perfekt för helmålad metall, trädetaljer och fönster.
  • Jumbopensel - Inomhus: Perfekt för målning längs kanterna på tak och väggar.
  • Golvpensel - Inomhus: Perfekt för lackering av golv och andra stora ytor.
  • Spröjspensel- Inomhus: Perfekt för att måla mindre ytor med stor precision, till exempel stänger på fönster. Utomhus: Perfekt för att måla mindre områden med stor precision, till exempel utvändiga stänger på fönster.
  • Snedskuren pensel - Inomhus: Perfekt för att måla raka linjer med ytor nära varandra, till exempel mellan fönsterbrädor och väggar. Utomhus: Snedskuren pensel - Perfekt för att måla raka linjer med ytor nära varandra, till exempel mellan fönsterbrädor och väggar.

Hur du rengör och underhåller dina penslar

Rengöring av penslar är en viktig del av måleriet. Det finns flera sätt att rengöra penslar, beroende på typ av färg och graden av förorening.

Vattenbaserad färg: Vattenbaserad färg är lättast att rengöra. Skölj bara penseln i vatten och sedan i tvål och vatten och skölj sedan igen. Upprepa denna process tills penseln är ren. Sedan torkas peseln med en handduk eller lufttorkas.

Oljebaserad färg : Oljebaserad färg är svårare att rengöra än vattenbaserad färg. Skölj först penseln i mineralisk alkohol eller förtunning (Thinner). Sedan tvättas penseln i tvålvatten. Skölj slutligen penseln igen och torka den med en handduk eller lufttorka.