Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Penslar för takmålning

För att måla tak krävs inte en stor mängd verktyg och du kan därför hantera måleriarbetet med enbart några typer av penslar och rollers. Det kommer dock att kräva precision, eftersom takets kanter måste målas. Välj därför bra penslar för detta ändamålet, så att du underlättar måleriprocessen och för att få en fin finish.
7 produkter
Kort Vinkelpensel High Finish - Flügger
Från 99,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Jumbo Vinkelpensel High Finish - FSC 100% - Flügger
Från 299 kr
+ ev. lev. kostnader
Sned Flatpensel High Finish - 100% FSC - Flügger
Från 229 kr
+ ev. lev. kostnader
Jumbopensel Super Finish 1884
Från 159 kr
Penselset Utomhus - Basic
Från 69,95 kr
Penselset 1496 Inne svart
Från 169 kr
Lackpensel Super Finish 1895
Från 109 kr
Visar 7 produkter av 7

Typer av penslar för takmålning

För att måla tak behöver du penslar ämnade för att måla längs takets kant mellan vägg och tak. Här krävs skarpa och raka linjer så att man inte får oönskad färg på väggen. Det är därför viktigt att ha några bra penslar utformade för takfärg som är särskilt bra för precisionsarbete. Samtidigt som penslarna även kan fånga upp mycket färg, vilket kommer att underlätta målandet längs takkanten med långa slag.

För tak kan du använda penslarna:

  • Vinkelpensel
  • Rundpensel
  • Ovalpensel

Vinkelpensel

En vinkelpensel är bra för att måla tak och för att beskära kanter mellan vägg och tak. Vinkeln på penseln gör den extremt fördelaktig att måla med och kan även innehålla mycket färg, så du kan måla i långa drag. Använd den för dina ramar för listtak eller rustika tak.

Ovalpensel

En ovalpensel är bra för mindre måleriuppgifter och för detaljer som kräver precision. Därför kan du välja en ovalpensel om du har några svåråtkomliga platser att måla, eller om du vill vara exakt med dina kanter längs taket.