Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Våtrumsfärg

Några mycket specifika krav gäller vid målning av våtrum, då ytan utsätts för höga, funktionella krav med närvaro av fukt och vattenpåverkan. Våtrumsfärg ger en slitstark och mycket lättstädad yta som även är skyddad mot mögel- och mögelpåväxt som kan uppstå i fuktiga miljöer. Våtrumsfärg är därför en bra slutbehandling för dina våtrum i hemmet. Läs mer om våtrumsfärg här.

5 produkter
Flügger Kulörprov - Fulltäckande
Från 89,95 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger våtrumsgrund
Från 319 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger H2O Våtrumsgrund - Grundfärg
Från 2 499 kr
Flügger Våtrumsfärg
Från 759 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Visar 5 produkter av 5

Vad är våtrumsfärg?

Våtrumsfärg är färg för ytor som utsätts för höga funktionskrav, där det finns växlande fukt- och vattenpåverkan, nedsmutsning och användningsrelaterat slitage. Våtrumsfärg är därför lämplig att använda i badrum, kök och grovkök.

Våtrumsfärg har högre slitstyrka än vanlig väggfärg, dess hårda och täta yta gör den vattenavvisande och förhindrar att vatten och fukt tränger in, så att mögel och mögelpåväxt inte bildas. Samtidigt är ytan lätt att rengöra, eftersom våtrumsfärg ofta har högre glans än vanlig väggfärg.

Tänk på att våtrumsfärg inte är detsamma som våtrumsskydd. Våtrumsskydd handlar om att skydda konstruktionen från vatten och fukt och kräver ett speciellt förarbete som föregår själva målningsarbetet med våtrumsfärg.


Val av kulör för våtrumsfärg

Valet av kulör för våtrumsfärg är helt upp till dig och dina önskemål för rummet. Det är därför bara fantasin som sätter gränser. Skulle du sakna inspiration till att välja kulör kan du alltid använda dig av vår färgkarta.

Hur man målar med våtrumsfärg

Ska du måla med våtrumsfärg är det viktigt att göra ett bra förarbete som med alla andra måleriarbeten. Resultatet är inte bara snyggare, utan säkerställer även en bättre hållbarhet.

  • Rengör noggrant med målartvätt så att ytan är helt ren från smuts, fett, kalk och nedsmutsning.
  • Applicera en våtrumsgrundfärg innan våtrumstäck om underlaget är mycket sugande eller om väggen har ny glasfiberväv. Applicera ett lager grundfärg innan du sätter upp väven som väven sätts i och avsluta med ett lager grundfärg igen innan du målar med våtrumstäck 2 gånger.
  • Applicera våtrumstäck efter att grundfärgen har torkat. Använd en pensel för kanter och hörn och en roller för de stora ytorna. Efter torkning av det första lagret, applicera det andra lagret.

Detta behöver du för att måla med våtrumsfärg

  • Målartvätt
  • Våtrumsfärg
  • Pensel
  • Roller